Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

jokino 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým hereckým obsadením, a síce nie zložitým, ale zato zaujímavým príbehom dvoch amerických kamarátiek, ktoré práve zmaturovali a na letné prázdniny sa vydali okúsiť aj trochu zo sveta.. Snímok sa príbehom sústreďuje do Thajska. Žial, len velmi málo na jeho krásu a kultúru, ale hl.na jeho väzenie, kde po istom krátkom čase skončia vďaka svojej dôverčivosti aj práve tieto dve dievčatá. A začína sa boj o holý život oboch dievčat za pašovanie drog! Film mi velmi pripomenul "jeho", o 10 rokov staršieho "brata" - Bangkok Hilton. V ňom ide o rovnaký príbeh, akurát len s jednou hl.hrdinkou a príbehom s rozsiahlejším dejom. Na túto tému, som videl aj pár reálnych dokumentov, natočených v Thajsku o ich väzniciach a poviem len - žiadna sláva! Tresty za pašovanie drog sú tam jedni z najtvrdších vôbec, naozaj extrémne vysoké a takmer bez šance sa odvolať, a dostať sa na slobodu! Myslím, že snímok môže byť kludne výstrahou pre všetkých.. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Co dodat, podobné filmy mají velkou sílu a diváka donutí se dodívat viz. Poprava a teď i Téměř bez šance. Jak málo stačí ke smůle, po tomhle podívání do Thajska asi nikdy nepojedu, k tomu abych tuto zemi poznala mi bohatě stačí cestopisy. Musím uznat, že Claire herecky převyšuje Kate i ve svých dvaceti devatenácti letech,ale zase nadruhou stranu Kate je krásnější a tady byl její výkon hodně slušný.Řekla bych, že film je hlavně ponaučením a pan režisér nás ještě hodně a hodně šetřil. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Existují rozhodně lepší filmy z prostředí thajských vězení, které vás zasáhnou mnohem víc než tenhle. V průběhu snímku jsem si k hlavním postavám vytvořil tak neosobní vztah, že mně vlastně bylo úplně jedno, jak to s nimi dopadne, což je rozhodně špatně. Konec byl samozřejmě překvapivý, ale přišel mně poněkud nelogický... težko říct, jestli to na diváka zapůsobí spíš kladně nebo záporně. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ano i američani mají své reprezentanty v pašování v Thajských vězeních a taky si o nich točí filmy. Potěšily mě záběry z Bangkoku, naopak mě nepotěšilo drobné a větší překrucování. Co se mi ale nejvíc líbilo, bylo to bezelstné zděšení: "My jsme američanky, okamžitě nás pusťte!" Je jen dobře, že existují místa, kde nejsou američani páni světa a nevěřím tomu, že každý thajský policajt je zkorumpovaný. Konec se mi ve výsledku líbíl, jelikož pointou není bezduché obviňování thajského režimu a poměrů, ale i sebekritika a jakési "zamyšlení se nad sebou." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obhájcova výzva obžalovaným: doznejte svou vinu, projevte lítost a soudce k vám bude vstřícný a obdržíte minimální trest, tak 40 let nepodmíněně. Holt jiná země, jiný mrav a jiný trestní řád. O tom se mohli přesvědčit i dva čeští mládenci, kteří obdrželi 50 let natvrdo. O thajském soudnictví jdou v Evropě i ve Státech legendy, ale že by drakonické tresty dokázaly snížit tamní kriminalitu a omezit obchod s narkotiky, se skutečně říct nedá. Právě díky výpovědi jednoho z českých vězňů, který se mohl vrátit do vlasti, máme celkem slušnou představu o tom, jak to v Bangkoku se zahraničními trestanci vlastně chodí. Obě dvě dívky to jako filmové hrdinky měly přece jen snazší, protože Spojené státy si dokázaly vyjednat zvláštní podmínky pro své odsouzené - k velkému vzteku ostatních vězňů ze zahraničí. Téměř bez šance je sice solidně zahraný thriller z atraktivního prostředí, ale nemá tak kvalitní režii a scénář, aby mohl atakovat nejvyšší příčky příslušného žánru a v podstatě představuje jen lepší průměr. Jonathan Kaplan zkouší zatraktivnit svůj snímek nejistotou ohledně míry viny svých hrdinek, které pochopitelně hrají obvyklou hru obviněných a odsouzených na soudní omyl či komplot justice. V podstatě jediná opravdu výborná scéna v závěru ale špičkové drama ještě nedělá. To nejzajímavější na Kaplanově filmu je asi přítomnost tehdy se teprve prosazujících nynějších hvězd televizní obrazovky a filmového plátna Claire Danes a Kate Beckinsale. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)
  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama