Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro filmy, v nichž hlavní hrdina cestuje napříč Spojenými státy mám trochu slabost. Je to tak velká země, že vypadá zcela jinak na východě, naprosto jinak na západě, odlišný je sever od jihu a ve středu najdete to, co ve zbytku země ne. Je to jedním z mých snů vydat se napříč a projet celou zemi. Takové road movie filmy mě baví. Zde máme snímek okořeněn o částečnou konverzační komedii doplněnou různými srážkami, krkolomnými pády, honičkou ve stylu kočky a myši a hloupostí šerifova syna. Na druhé straně tu ale Burt Reynolds ztvárňuje chlápka, pro nějž neplatí zákony a všichni okolo mu dovolí je porušovat. Ztvárnění strážců zákona muselo být pro tyto muže frustrující tím spíše, že právě jejich práce měla přispívat k větší bezpečnosti na silnicích. Pro mě se ale jedná o svěží, oddechovou komedii a nádavkem dostávám různorodost Ameriky. Zajímavostí je, že tento film byl prvním pro Hala Needhama, od nějž jsem ale nic dalšího neviděl. Dále první scénář Alana Mandela, první kino film Charlesa Shyera a první ze dvou jediných filmů k nimž skládal hudbu Jerry Reed. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

Reklama

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Frajerský bandita-popstar( obdoba dnešných celebrít ) na ešte frajerskejšom čiernom Firebirde rozráža drevené ploty aby unikol dvom svojským šerifom. Hláškovanie, akcia, mimoriadne sympatický Reynolds a ohromná atmosféra divokého západu ( momentálne ne) moderných kovbojov. Ukážkový starý akčný film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl. EDIT 2023: I přes moji únavu ze 70s honičkových filmů je i v opakovaném shlédnutí Polda a bandita asi nejzábavnější z těchto filmů. Absolutní frajer Reynolds, který zná každýho s vysílačkou napříč státy, k smrti roztomilá Fieldová a fanstastický Jackie Gleason jako klející, urputný polda, který si musí poradit s dementním synem i armádou často nepřejícících konkurečních poldů. Doslova gejzír hlášek, vtípků a nonstop jízda plná povedených bouraček. A potěšilo i finální vzájemné vyjádření respektu obou soupeřů a pomrknutí na další díl. 4* ponechávám. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Pro scénu, kdy vozidlo skáče z mostu, muselo být auto vybaveno motorem z Chevroletu Corveta, protože původně nemělo dostačující akceleraci. (jarjarbinx)
  • Hal Needham požiadal Jerryho Reeda, aby napísal ústrednú pieseň k filmu. O pár hodín neskôr Reed predstavil Needhamovi „East Bound and Down“. S akustickou gitarou začal hrať a Needham ho okamžite zastavil. Keďže si Reed myslel, že sa mu to nepáči, ponúkol sa, že pieseň prepíše. Na to Needham odpovedal: "Ak zmeníš čo i len jednu notu, zabijem ťa!" Pieseň sa stala jedným z Reedových najväčších hitov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama