Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 762)

plakát

Land of Bad (2024) 

Jako nenáročný army mix střílení, explozí, drsných týpků a džungle to obstojí, ale ničím vyloženě extra a místy je to uspávací. Herecky vzato, Crowe baví jako tlustý kancelářský řízek v havajský košili, ale mladší Hemsworth rozhodně nemá výrazný chlapácký charisma svýho bratra a na podobný role moc nesedí.

plakát

The Last Stop in Yuma County (2023) 

Potěšující maličkost, kde boduje sedmdesátkový feel a legendární pouštní lokace Four Aces (známe třeba z Devil’s Rejects x), záporácký Richard Brake a vesměs zábavný mix herců / postav, zabírá i pocit napětí. Jméno Galluppi mě teď celkem zajímá.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Papírově exploatační válečná týmovka a něco mezi Basterds, Casablancou a herní sérií Commandos (navíc pod Ritchieho taktovkou), mohla to být k*rva dobrá palba, výsledek ale není extra zábavný, dost akční ani nářezový - škoda.

plakát

Miracle Mile (1988) 

Nenápadný, překvapivě solidní a neotřelý 80’s mix hororu, romantický komedie a katastrofickýho thrilleru s blížící se nukleární apokalypsou. Byť to má béčkový feel, tak v určitý momenty fakt funguje vžít se do reálný situace, pak se konečně rozpoutá chaos, beznaděj a závěr je uspokojivě heavy. Samo o sobě unikátně temný prostředí LA taky dělá své, párkrát na mě dýchla atmosféra jak od Davida Lynche.

plakát

Za ranního rozbřesku (1990) (TV film) 

Zhruba do poloviny stopáže jsem byl spokojen. Dobře to demonstruje nebezpečný proces nevyhnutelný eskalace, místy i děsivá atmosféra. Poté to jde ale z kopce, zabředne do stupidních hádek a ve vesměs otravný, nezajímavý dění někde v kokpitu. Průměrná TV produkce. Každopádně, svět dnes potřebuje nový pořádný film na téma nukleární válka (mrk mrk Denis Villeneuve).

plakát

Kaskadér (2024) 

Styl Davida Leitche mi pořád nesedí úplně dokonale, občas je to prostě až moc na efekt, "permanentně zrychlený a všeho příliš", ale Gosling je fakt Steve McQueen dnešní generace a narozdíl od marvelácký rakoviny (posledních 15ti let) je tohle ten filmový zábavní park, co není jak vygenerovaný umělou inteligencí a na tom, co vidíš na plátně, ti i nějak záleží. Solidní akční palba, funguje též romantika a jako pocta kaskadéřině.

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

Klobouk dolu, že vznikla tak překvapivě skvěle napsaná, zábavou nabitá a castingově perfektní pocta hollywoodský filmařině, která navíc velmi dobře odhaluje co že sakra vůbec dělá producent... Ze všech největší palec si zaslouží Miles f*cking Teller - musím říct že zatím vždy, když byl někde ve větší roli (od Too Old to Die Young po Top Gun), tak to byla velká deviza. 85%

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Přesně tohle chci od značky Godzilla. Vypadá to výborně, epická míra destrukce i sám nasraný nukleární dinosaur, ale funguje také osobní drama a ta hlubší rovina: japonský trauma z druhý světový a něco jako vykoupení za krutě sebevražedný přístup ke svý vlastní populaci ve válce. Což prostě nedodá i sebelepší americká produkce...

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

*nepobírám ten trapný Chalamet kult, nějaká dnešní divná úchylka - jasně, týpek se hodí do povídky Wese Andersona, ale tady mi jeho neduživý boy charisma vyloženě kazí dojem a dělá nepřesvědčivý klíčový momenty filmu. jinak filmařsky umělecký a náležitě epický...

plakát

Stroszek (1977) 

Stejný problém jako s Kaspar Hauser – ústřední nápad je dobrý, neherci dostatečně charismatičtí, nepostrádá to ten specifický herzogovský humor, kéž by to bylo o něco svižnější.