Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri tých nervoch, čo sa z toho nakoniec vykluje, prakticky nie je možné, aby vás ten film nesklamal. Veľmi dobré a rozhodne najlepšie, čo kedy Lyne natočil. Hororové scény za päť hviezdičiek. Niečo tak ojedinelé, divné a dokonalé, ako je scéna na párty, by tuším nenatočil ani Cronenberg. Aj keď to už je rúhanie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním som o filme vedel síce málo, ale paradoxne veľa. A to preto lebo som vedel jeho pointu. A možno to mi znemožnilo dívať sa na film iným pohľadom ako som mal. A preto odporúčam, zavrieť si uchále ak začujete rozhovor o tomto filme. Je to film temný a dobre zahraný, ale vyššie spomenutý handicap mi znemožnil si ho užiť naplno. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní horor se zajímavým zvratem na konci. Tim Robbins svou roli hraje naprosto skvěle a atmosféra vás taky pohltí. Trochu mi to připomnělo seriál Awake a film Pan Nikdo. Pořád totiž nevíte, co je skutečnost a co ne. Tim tu hraje veterána z Vietnamské války a dějí se mu divné věci. Pořád se mu vrací hrůzy z bitvy a on začíná být paranoidní a odpoutává se od reality. Naštěstí v tom není sám a jeho bývalá jednotka to prožívá s ním. Jenže nic není tak jednoduché. Je celý systém spiknutý proti němu, nebo je Jakob jen blázen? "Chtějí mě zabít!" ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jakubov Rebrík je vcelku zaujímavou zmeskou psychológie, mystéria, napätia...všetkého možného ale ničoho poriadne. Celý čas sa filmu nepodarilo vtiahnuť ma do deja, môj limbický systém bol prakticky nedotknutý. Na filmy podobného razenia treba nasadiť nejakého (v dobrom zmysle slova) "režiséra-magora", ktorý dá tak zaujímavému námetu silu a údernosť- toto mi prišlo ako mysteriózny film pre "komerčného diváka". Adrian Lyne je dobrý remeselník, Robbins je dobrý herec, dobre sa na to pozerá...nič viac nič menej... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ano! Tohle se opravdu povedlo. Některé momenty, především ty hororové byly až neskutečně silné. To, co předváděl Tim Robbins, to byl výkon oskarových parametrů. Během filmu jsem si říkal, jestli to náhodou režisér Lyne trochu nepřekombinovává, ale na konci mi sejmul všechny moje námitky z rukou a myslím, že 5 hvězdiček se zde sluší dát. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Scéna v blázinci posloužila jako inspirace k videoklipu Avenged sevenfold - Nightmare. (Nathaniell)
  • Bruce Joel Rubin řekl, že je scénář silně inspirován "Tibetskou knihou mrtvých", tibetsky "Bardo thödol", biblickým příběhem "Jacob's ladder" a oscarovým krátkometrážním filmem La rivière du hibou (1962) od Roberta Enrica, založeným na novele "An Occurrence at Owl Creek Bridge" z roku 1980 od Ambrose Bierce. (Seabeast)
  • Všechny filmové efekty byly natočené přímo na place, bez dodatečné postprodukce. Například scéna s "třesoucí se hlavou" je docílena natočením herce za rychlosti 4 snímků za sekundu. Herec jen mával hlavou, ale ramena nechal pevně na místě. Poté při normální snímkové frekvenci 24 snímku za vteřinu působí výsledek jako neuvěřitelně rychlý a hluboce znepokojivý. (Seabeast)

Reklama

Reklama