Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní film o animátorského studia Pixar. Jejich prvotina byla úžasná, druhý pokus je dle mého dělán s dosti vlažným přístupem, který si nedokáži vysvětlit. Na jednu stranu Život brouka uteče, tak rychle jako 24 hodin života much ;-) , ale na druhou stranu je to tak obyčejné, až se stydím právě něco takového napsat. Scénář je jako vždy originální, vtipný a svižný, ale nevím, celkový dojem je obyčejný, což se mi u pixarovek nestává. Život brouka je hezký, ale nakonec se vytratí z hlavy, až příliš rychle. Nejslabší pixarovka. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Po stránce technické jde jistě o velmi nadprůměrný film, ale myslím si, že AntZ měl více "ducha", ať je to tím, že to bylo inspirováno Woody Allenem a jeho neurózami všeho druhu, nebo jen tím, že to bylo přece jen více pro dospělé, než Žiivot brouka - u toho se dokonce nenudí ani děti (což u AntZeta určitě ano). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • Restaurace v broučím městě je plechovka "Low Fat Lard" ("Nízkotučné sádlo"). (D3VIL)

Reklama

Reklama