Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennifer (Madeleine Stowe) je okouzlující dcera gangsterského bosse Angela (Anthony Quinn). Bodyguard Frankie (Sylvester Stallone) je sympatický profesionál, kterého si oblíbí každý, koho chrání. Mafiánskou idylku ale naruší nájemní vrazi, kteří nejdříve odstraní bosse Angela a poté si brousí zuby i na jeho dceru. Z Frankieho a Jennifer se stávají parťáci, kteří se rozhodnout pomstít smrt otce a milovaného bosse za každou cenu. (Intersonic)

(více)

Recenze (163)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli Vaše chůze nebude souhlasit s Vaším záměrem a naopak, tak jste v pytli. A ten pytel skončí na dně řeky." Mafiáni se evidentně dělí na ty hodný a na ty zlý. Ty hodný chrání dobrák Frankie a ti zlí se hodí jako přísada do betonu nebo na zpevňování dna jezera. Sice mi to nějak nesedí, ale tady jsou gangsteři jen křoví pro zamilovanýho Frankieho a jeho Madam Jennifer, tak to přejdu. Co ovšem nemohu přejít, tak to je skutečnost, že Jennifer je protivná a pitomá, takže ji sympaťákovi Frankiemu prostě nepřeju. To je ale jenom můj problém, takže na něj zapomenu a budu si pamatovat, jak jsem se bavil při Frankieho neustálým uklízení vrahů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chvíľami v náznakoch milé, ale väčšinu času trápne, ba často dokonca otravné. Ak si myslíte, že kvôli Slyovi, ste na omyle. Stallone je v pohode a sympatický, slabinou filmu je nonstop kotkodákajúca Madeleine Stowe, ktorej táto úloha, evidentne napísaná pre podstatne mladšiu a energickejšiu ženu, absolútne nesadla. Záverečný "prekvapivý zvrat" je totálna volovina, ktorá už len zaklincovala prevládajúci negatívny dojem... ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Oh, Jesus! I feel like a whore in catholic church!“ ,,We all do.“ Spojení romantiky, komedie a gangsterky se v tomto případě vůbec nepovedlo. Ačkoliv se ve filmu najdou velmi dobré pasáže ze všech těchto žánrů, dohromady to tvoří nesourodou směs. Hodně protivné mi bylo, když např. do dramatické scény hrála veselá hudba, čímž ji celou doslova zabila. Nejvíce mě deprimovala postava Jennifer, která je bohužel v každé druhé scéně a doslova nezavře hubu. Vsadit na to, že se divákům zalíbí střet hysterické slepice s pohodářem Stallonem, je poměrně odvážné. Stejně jako jemu, i já jsem z ní měl za chvíli pobolívání hlavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než se akční klasik Sylvester Stallone vrátil ke svým nesmrtelným peckám (šestý Rocky, čtvrtý Rambo) umíchal několik skrz naskrz průměrných snímků, které se obloukem vyhýbají akčním nářezům, na které jsme od něj byli zvyklí. Ve jménu Angela láká na akční film, ve kterém hraje první housle pomsta. Jenže tvůrci si naopak vystřihli mafiánskou komedii, ve které se bodyguard Frankie zakouká do sympatické Jennifer, jejíž otec byl velký mafiánský boss.. Dramatická linka určitě nepůsobí nikterak svěže, nicméně leckteré scény utáhne Sly svých charismatem a stále krásná Madeleine Stowe svých půvabem. A když se scenáristé tu a tam dostanou do úzkých, holt si vymyslí první kravinu, která by mohla děj posunout o scénu dopředu a ke spokojenosti všech zúčastněných (i diváka) jedeme očekávaným směrem až do finále. Sly nasytí, ale už za pár desítek minut budeme hladový.. Přesto lepší něco, než nic!! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Je tenhle film romantickou mafiánskou milostnou krimi komedií s dramatickou zápletkou? Nebo je to parodie na všechny výše jmenované žánry? No, tenhle poněkud nevyrovnaný filmařský počin se zmateným scénářem je hlavně plný nadžánrových multiklišé, že se ani nestačíte těm ojediněle povedeným komediálním prvkům moc smát. Akce pak je v něm prakticky >0< ... A (stále) překrásná M.S. přehrává až běda, snad aby se zavděčila všem těm televideoidním troubům, navyklým na své blbé nekonečné emoce (nejlépe tak asi s mladými českými >herečkami< ;-), sledované po poledni při vaření či úklidu domácnosti... Beze ctnosti :-( . . . A tak jediné, proč má tenhle filmek smysl, je poslední role velikána filmového umění Anthonyho Quinna v postavě mafiánského bosse Angela, který však je někdy v první čtvrtině v rámci zapletené zápletky briskně odstraněn... Snad dvě a půl hvězdičky za film jako takový, ale za tradičně nejapného S.S. a opravdu mimořádně a nepochopitelně zde protivnou M.S. zaokrouhleno dolů. Nemilosrdně, ve jménu všeho dobrého filmu... ;-) - - - P.S. Proč debilní český distributor (Intersonic) naservíroval nám film místo původního formátu 2.35:1 v ořezu 4:3 ví snad jen nějaký firemní ignorantský lulan, který to způsobil. Koupeno spolu s jakýmsi nejmenovaným magazínem za 98,00 Kč - jen pro věčnou paměť Anthonyho Quinna! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama