Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

otík 

všechny recenze uživatele

Tenhle katastrofický snímek není rozhodně žádnou hrůzou v Stallonově filmografii. Vystupuje zde v roli statečného záchranáře, který svou úlohu dobře zná a ví, co je třeba. Filmařsky to není zas tak zlé, jen ten závěrečný výlet bahnem na povrch je hodně umělý. I Stallone předvádí svůj herecký standart a v bahně nepřipomíná hrdinného Ramba, ale spíše bezmocného muže. A o to v tomto filmu možná i šlo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ano, nejedná se o nějaký katastrofický velkofilm s extrémně duchaplným scénářem, avšak v zásadě jde o příjemnou podívanou, které nechybí sympatické postavy, napětí, nějaké ty zvraty, ať už jsou více či méně očekávatelné, ale také dávka emocí úměrná ostatním Stallonovým filmům srovnatelné kvality a počinům podobných žánrů. Dennímu světlu jsem se dlouho vyhýbal, ale nakonec jsem rád, že jsem Cohenův snímek viděl a mohu mu bez váhání dát 4*. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že mi bude značně vadit Stalloneho nuzná herecká výbava, ale pro tak prostinký scénář, jakým zhruba tisící variace na Dobrodružství Poseidonu je, by dobrých herců bylo opravdu škoda. Pro roli Kita byla zapotřebí dobrá fyzička, což Stallone levou zadní splnil. Jelikož jsem nic nečekala, konstatuji, že se z toho nakonec vyklubala roztomilá blbůstka. Dialogy jsou rozkošně k smíchu, náhody ty nejnáhádovatější, krysy nejkrysovatější a frajeři nejfrajerštější. Zklamu distributora, dech se mi vážně netajil, ale ráda bych tajila, co že jsem to zase viděla. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem pochopitelně skrz fůry bomba akčňáků Slyovi kariéry, Denní světlo házel do průměru jeho tvorby. Opět, jak často hlásím, jak zraju, přihlížím k provoňeným devadesátkám úplně jinak, kor když v tom hraje legenda našeho mládí! Unikátní je, že jsme prakticky dvě hodiny v jednom tunelu a pořád se něco děje! Stallone nám touto rolí dokázal, že si může v klidu stoupnout vedle Willise a zachraňovat s ním celej svět! 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Potom co bojoval proti celej armade ako Rambo sa Sly rozhodol pomerit svoje sily aj s nejakou tou katastrofou. Na rozdiel od Rocka v San Andreas mal ale dost rozumu a rozdal si to len s lokalnym poskodenim tunela. Vybuch tunela a nejake to kaskaderske blbnutie Slya, napriklad s tymy obrovskymi ventilátormi vyzera stale velmi dobre. Holt stare dobre analogovo-realne kaskaderske casy, ktore starnu ovela pomalsie ako sucasny digibordel. Potial by to bol taky priemerny katastroficky film. Lenze hlavnym problemom su postavy. Tak neznesitelne postavy, ktore neustale vrieskaju a dokonca chcu Slya zmlatit za to, ze ich zachranuje som snad v ziadnom inom katastrofickom filme nevidel. Nielenze som si prial, aby sa na nich Sly vysral, dokonca som mal chut ich vlastnorucne pozabijat. A v konecnom dôsledku aj samotneho Slya za to, ze je taky blbec a riskuje kvôli nim krk. Leslie Bohem evidentne navstevoval rovnaky kurz scenaristiky ako pekelnik Skip Woods. Takze vdaka otravnym postavam sa to mimo trikovych scen nedalo pozerat a musel som si pomôct pretacanim. Najlepsie co sa da o tomto slabom filme napisat je to, ze existuju aj horsie filmy. Slya je pre tento zaner skoda. 3/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Kit Latura (Sylvester Stallone) nosí hodinky Panerai. (m.a.t.o.)
  • Postavu Vincenta hrá Stalloneho syn Sage. Úlohu získal na základe dohody svojho otca s režisérom Cohenom. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)

Reklama

Reklama