Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, blbé a stupidní céčko, co si budem povídat. Ale nenudí to, zasmějete se u toho, jako u málokteré komedie (pardon to je vlastně Thriller a Horor..) Jinak Jennifer má dvě krásný, velký, kulatý .......... kukadla. A s POMEM tak trochu souhlasím, Jon Voight je hl. záporák filmu! Kam se na něj hrabal ten velkej had. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bože, Jennifer nééé, já už budu hodnej, jen mi netvrď že je tohle herečka. Filmy o hadech jsou oddedávná zdrojem surovin pro hororový průmysl, jedny jsou skvělé (kupříkladu Mamba) a jiné příšerné (pro příklad Chřestýši) a pak jsou tu takové, co se chtějí tvářit jako skvělé, ovšem přitom jsou úplně na prd. Anakonda je zdárným příkladem toho, jak z poměrně slušného námětu udělat prvotřídní závačku, podloženou leckdy prapodivnými speciálními efekty a v případě hlavní hrdinky i dosti svérázným pojetím herecké profese. Prostředí samotné nabízí tolika možností, jak pracovat s napětím, žel tvůrci zvolili tu nejhorší. S napětím zásadně nepracovat. Souhlasím s tím že Jon Voight je milionkrát úlisnější než ta nafouklá zahradní hadice, kterou vydávají za obrovského hada. Jediným moudrýk krokem bylo to co udělal Dany Trejo, ukončil to hned na začátku. Škoda že se autoři nedrželi jeho zdárného příkladu. Takže máme tu dobrodružný film z amazonských pralesů jež spíš než horor připomíná díl z cyklu National Geographic. Prakticky není nec co bych mohl vyzvednout a tak vlastně nevím proč dávám ty dvě hvězdičky? Asi za snahu....... ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem na Anacondu chtěl jít dokonce i do kina, ale neměl jsem ještě ony povolené dospělacké roky, takže jsem měl k mému vzteku útrum. Po několika letech se film objevil na obrazovkách komerční televize a já si film mohl konečně vychutnat plnými doušky. Opravdu na mě tehda udělal kladný dojem a líbil se mi, jak nenáročný scénář, tak hlavně animace plaza, které když se ohlédnu za následujicími pokračovaními jsou jasně nejlepší. Z hereckého obsazení přísně vyčnívá Jon Voight a pokaždé když uslyším jeho jméno vybavím si právě jeho roli drsného lovce v tomto filmu. Ostatní máničky by se daly naházet do jednoho pytle a hodit hadovi k snídani, protože od toho tam vlastně taky jsou. Z dnešního pohledu film vnímám jako další z řad průměrných zvířecích vyvražďovaček, kterých najdeme už stovky, ale pokud hledáte něco koukatelného o plazech, tento film vám směle poslouží. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

J Lo opravdu není pěkná a proto jsem moc přál anakondě, aby se dobře najedla, obzvláště díky jejímu tučnému zadku by měla vystaráno na pěkně dlouho. No, dá se na to koukat, pozdě v noci, když nic jiného nedávají, aby se člověku lépe spalo. Bez napětí, bez atmosféry, bez strachu, oddychovka. Btw: Digitální anakonda nešla zabít skoro nijak, zato na tu gumovou stačila sekyra :-) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Dosti prumerny horor se zviratkem, ktery drzi nad vodou jedine krasna J.LO a celkem dobrej bastard v podani Jona Voighta. Anakonda nevypada spatne, ale objevuje se na scene tak casto, ze uz se nejen neleknete, ale zacnete se spise zajimat o okolni krajinu nez o hada. Herecke vykony nic moc, Jeniffer hraje jaks taks, ale myslim, ze do filmu nebyla obsazena aby neco hrala :) No a Voight hraje zas jednoho ze svych "zlych chlapku" ale nehraje ho spatne, jeho mrknuti okem je vskutku dabelske. No co se dejovosti tyce - docela dobra nuda, clovek se tu prestane bavit po pulce filmu, nema to tempo, ani se vam to nesnazi zabrnkat na nervy, proste nic spolecneho byt jen s naznakem Hororu. Film pusobi spise jako nejaky dokument o amazonske dzungli, ve ktere se skryva had, ktery je sice velky a zravy ale to je u nej tak nejak akceptabilni a normalni. Me tento film proste nenadchl a nebyt krasne Jennifer tak prijde i o druhou hvezdu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Přestože film získal velké negativní recenze, stal se v té době kasovním trhákem a dokázal celosvětově vydělat více jak 136 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Tvůrci dali královně, kterou „ztvárnila“ samice anakondy, mírně červený nádech, aby vypadala ještě děsivěji. (Žralok)
  • Náklady na jednovteřinovou scénu s anakondou byly 100.000 dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama