Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

levente 

všechny recenze uživatele

Pěkný historický film s perfektními exteriéry, zvláště pak s těmi, které ztělesňuje McCormack. Konec mě přišel drobet příliš americkký, pomalé vstávání, hledání cti, velkohubost, ale do té doby jsem se díval a byl přinejmenším nadšený. Horší je také překlad veršů, který je nebetyčně zkostrbatělý, až to vypadá, že Veronice bylo patnáct, když to skládala. radost starost, noc přijde mi na pomoc. Ale jinak bych to dopororučil.... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Nejsou zde velkohubé dekorace, monumentální výprava, ani dvacetimilionoví herci. Avšak všechno sedí skvěle i s minimálním rozpočtem. Děj je poutavě vyprávěný a "nejstarší řemeslo" je divákovi výtečně podané na půli cesty mezi komedií a dramatem. Skvěle dávkované, skvěle zrežírované. Bravo, fantastická podívaná. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A překvapivá krása.Nechápu proč si Catherine McCormack pamatuju jen jako podřezanou manželku Statečného skotského buřiče,když umí takhle kouzlit.Ani nevím kdy sem naposled viděl tak úchvatný ženský herecký výkon.Mamča ji naučila moc dobře rozdávat rozkoš (a těch rozkošných nemocí co museli tehdá holky rozdávat.Jeden hezčí vřed než druhý).Škoda že kurv..ehm..tizány tady na Domažlické nepobrali trochu jejího šarmu a krásy.To sou hujdy odporné,že bych to ani nepochcal.Obzvlášt' jedna tam je fakt vońavá.Brrr hnus jeden opuchlý.Nechápu,že nechcípne hlady.Rufus Sewell je tu tak sladký,že strčí do kapsy i Jacka ''potápěče'' Dawsona a dalším překvápkem je krásná hudba pro mě neznámého Fentona.Pak je to taky film,při kterém zase člověk dostane chut' pokleknout ve Vatikánu před svatou stolici a obdarovat ji(ho) svou vlastní zcela nesvatou stolicí.Ale jinak je to hrozně příjemná Krása a jenom doporučuji.PS:když už nic jiného,tak skvělý komentář orka vás musí přesvědčit ;DD.Hustě kámo ;). ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tento film môžem bez okolkov nazvať mydlovou operou, avšak s dejom, ktorý ma upútal tak, že som proste musela vidieť, ako to všetko skončí. Nie, že by to bol koniec ľahko uveriteľný a realistický. Vlastne to bol koniec priam rozprávkový, ako stvorený pre fanynky červenej knihovne a do tohto klubu ja nezapadám. Takže navzdory tomu, že ma príbeh upútal a výprava bola priam magická, nedostanem zo seba viac, ako 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama