Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšie prevedených filmov o kurvách, pardon, slušných prostitútkach tzv. kurtizánach. Skvelá historická atmosféra Benátok, výborní herci a hlavne Sewell je na takéto roly ako stvorený. Film je postavený na historickej postave, ale je to samozrejme veľká fikcia. Z Catherine McCormack sme však našťastie uvideli viac ako v Statočnom srdci. Je zaujímavé, že v minulosti boli najmúdrejšími ženami práve prostitútky, dnes už na múdru šľapku len tak nenatrafíte, hlavne v showbiznise. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v Benátkách v době, kdy být kurtizánou bylo společensky vysoce postavenou funcí. Životní příběh té nejlepší z nejlepších je postaven na slušné výpravě, dobově líbezné hudbě a slůšném zpracování. Nic naplat, že scénář je dost plytký a film není přespříliš zajímavý. Každopádně, představitelka hlavní role je nebezpečně krásná... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film o prosté ženě, která raději než "svátost manželskou" zvolila svobodu, kterou teď máme všechny ženy(více méně) působí velice revolučně a zvučně tak se mi hodně líbil. Bylo tam něco málo z historie Itálie. Časy se mění a sama Veronika se vmísila do časů nezdaru kdy se nevyplácí říct naplno svůj názor ale přesto neustoupila a nesklopila uši a šla si tvrdě za svým. Takové jsou podle mě pravé hrdinky, které si zaslouží obdiv! A musím dodat, že v tomto snímku byla Catherine McCormack okouzlivá, Rufus Sewell byl překvapivě skvělý i když ho jinak nemám v lásce a také Naomi Watts si zahrála malou ustrašenou šedou myšku ale vyšplhala se do hvězdných výšin. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Syrový chlad hlubokého středověku ve jménu Inkvizice, zatuchlost a zkostnatělost zdejších obyvatel, na mě dýchla jak dnešní ranní vzduch, takovou to mělo sílu a autentičnost. Historie na mě působí velmi sugestivně, možná víc jak neznámá budoucnost, o to je prožitek silnější, když je obraz podobně precizní. Jako bych tam byla ve stejném čase, na stejném místě. Střet soudobé kultury s dnešním náhledem na svět si dost dobře nedokážu ani představit, i když filmů o návratu do minula i budoucna, je víc než dost. Catherine i Rufus jsou přesným zdrojem "zimomriavky" a pokud bych měla tu možnost, chtěla bych být víc MUŽEM než ženou! ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s krásnou dobovou výpravou, který sice pojednává o slavné benátské kurtizáně, ale je zároveň i výpovědí o postavení žen v 16. století a jejich omezeném prostoru seberealizace. Především je to ale film pojednávající o lásce s takovou hravostí a poutavostí, jakou by mu mohla většina romantických snímků závidět. Bohužel závěrečná půlhodinka s inkvizicí trochu brzdí tempo, jinak bych neváhala se čtyřmi hvězdičkami. 3,5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama