Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

klerik 

všechny recenze uživatele

Každý nájomný vrah by chcel, aby ho stvárnil Bruve Willis, ale Carlos má v hrobe už určite morskú chorobu od toľkého otáčania. Prototyp Usámu bin Ladina je nešikovný sympaťák(!), ktorý zabíja guľometom. och, Bruce prečo. A to finále v metre, a ten Gere... Čo by na to asi povedal Šakal/Carlos? "Aspoň, že v tých okuliaroch vyzerám cool"... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první možná i druhé shlédnutí je to tuctové hledání nájemného vraha pomocí "muže, co ho viděl jako jediný na světě". Později se však vynořuje kvalita hereckého obsazení, které ani na minutu nesklouzává mimo dramatickou rovinu bez humoru. Díky tomu se na Šakala vždy rád podívám, což je díky častým reprízám v televizi zajímavý jev. PS: Bruce Willis je prostě nejlepší:) ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný thriller s výbornými hercami, ktorý si môžem púšťať vždy dokola. Už ani nepočítam koľkokrát som ho videl. Pre mňa zďaleka najlepší Catonov film. V najbližšom čase si chcem pozrieť starší Deň Šakala a už som mimoriadne natešený hlavne vďaka tomuto remaku. A väčšina tvrdí, že pôvodný film je ešte lepší ako toto. Už sa neviem dočkať... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Naprosto prvotřídná thriller. Film je napínavej a především zajímavej od začátku do konce. Má skvělý příběh, skvělý charaktaer herců. Kromě skvělého Willise v záporné roli se mi líbil Richard Gere, dále Sidney Poitier a další. Akce tu je taky, je jí méně, ale to nevadí. Hudba je naprosto perfektní, soundtrack se vyvedl. Konec dobře natočenej. Hodnotím 95% = ***** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi dlouhou dobu unikal a možná proto jsem od něj očekával víc, než jsem dostal. Žádná dechberoucí scéna, atmosférou se snímek obalil až ke konci, Bruce Willis byl ještě v pořádku, ale vůbec mi neseděl Richard Geere v roli irského teroristy. Jack Black dopadnul, jak jsem očekával od první chvíle, co otevřel hubu. Stopáž zbytečně natahována, film je občas i nudný. 50% 60 miliónů dolarů(rozpočet)/159 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Fred Zinnemann několik měsíců před svou smrtí přemluvil Universal ke změně názvu filmu, protože nechtěl, aby se nový remake jmenoval stejně jako původní film Den šakala (1973), který režíroval. (fannah)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama