Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po repríze předchozího dílu jsem se odhodlal jít i do této (pro mě) premiéry, i když jsem po minulém zážitku pranic neočekával. Jediný záblesk slabé naděje ve mně vyvolával rok vzniku snímku; za téměř deset let by se přece daly vychytat nějaké mouchy, že jo? Abych začal pozitivně, musím uznat, že byl děj filmu přece jen o něco zábavnější, měl jsem dokonce dojem, že i herecké výkony nebyly až tak prkenné, ale to bylo asi všechno. Scénář i v tomto případě trpěl na nemocnou logiku, občasné nevzrušené dialogy, které následovaly po krvavé scéně byly opravdu k nezaplacení, a já jsem se tak opět nedočkal žádného napětí. Jen jsem si stihl oblíbit Reggieho. No jo, ale pořád si myslím, že výroba té čtyřhlavňové brokovnice nestála za to úsilí. / Poučení: Nemáš-li velké naděje, nedočkáš se zklamání. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nepřináší žádné nové zabijácké techniky, pořád je tu ale stará dobrá koule, která si vystačí sama. Jinak společně s Mikem dospěl i samotný scénář a v něm jeho postava jako taková. Angus Scrimm je v této své roli naprosto skvělý. Divím se, že tenhle chlapík natočil tak málo filmů a že začal až téměř v 50ti. S tím svým "ksichtem" by mohl udělat větší díru do světa. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Coscarelli přitlačil na pily a obul druhé pokračování do poněkud akčnějšího hávu. Rezignoval přitom na jakoukoliv atmosféru a pokusil se celé podívané vtisknout naprosto jinou tvář. Tajemnost a emoce jsou odsunuty do pozadí a na scénu se dostává čtyřhlavá brokovnice, dražší speciální efekty a triviálnější zápletka. Oproti prvnímu snovému dílu není pro žádnou fantazii místo a divák je tak nucen pouze tupě sledovat poskakující figurky a létající koule. Co na tom, že se zde někdo snaží kopírovat režiséra, jehož hvězda vystoupala o několik pater výše. Kde nic není, ani pár zábavných hlášek a dva tři ucházející vtípky nezaberou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první díl, daleko akčnější a nápaditější, ale bohužel první polovina je trochu zdlouhavá a Agnus Scrimm jako dlouhán mi nepřišel tak děsivej jako v jedničce, ale všechno to dokonale vynahradí parádních závěrečných 30 minut, kdy je to fakt skvělá jízda s krutým duelem s motorovkama a ještě si Coscarelli docela pohrál s několika brutálníma scénama, takže tentokrát sem docela spokojenej, ale určitě to mohlo být ještě lepší ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po hromadně kladných ohlasů jsem tedy čekal rozhodně víc. Ani jednička už mě příliš nenadchla. Originalita je určitě plus této série, ale dobrý dojem hodně sráží opravdu toaletní herecké výkony a ne jen pár absolutně dementních scén. Škoda, že se film po celou svojí stopáž nedrží solidního rozjezdu ze začátku a také celkem pěkné atmosféry, která během ubíhajících minut vyprchá jako pšouk. Postava ,,Dlouhána´´ mi k srdci vůbec nepřirostla, nedokážu si ho představit v síni slávy mezi takovými borci, jako třeba Freddy Kruger, Michael Myers, či Jason Vorhees. Série Phantasm je pro mě prostě jen jedna z mnoha mnoha, ke které se možná už nevrátím. Abych pouze nehanil, kultovní gore pasáže z posledních 20 minut filmu jsou geniální. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Tento díl měl 10x větší rozpočet než první část. (Chatterer)
  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)
  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama