Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Figu 

všechny recenze uživatele

Ještě i v osmdesátkách byl Rob obrovskej lamač dívčích srdcí a zde se jeho pověst starýho lízače klínů potvrzuje maximálně. Opět je vsunutej do story mezi pár bab a dokonale s nima houpe. Daryl byla fakt kus, tam by se houpalo často a hezky, to Debra už ani jako mladice nemohla konkurovat. Jinak tyhle Práva jsou velkej obyčej, kterej dnes už ani náhodou nemá šanci ve filmovým světě obstát... Tenkrát to byla asi jiná. 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč mi jenom nespavost přijde tak hrozně vtipná? Není to poprvé - viz Bez Řečí s Geenou Davisovou nebo Fight Club. A pokud během svého ponocování budou předvádět to co Robert Redford (kterého opravdu moc nemusím), není to ani naposled:) Ale tohle by na čtyři hvězd bylo sakra málo, že? Tak si přidejte dva šťouravé právníky (kteří se taky zrovna moc nemusí:)), až příliš umělecky zdatnou Daryl Hannah a prohnilého Terence Stampa a možná to hodnocení nebude tak nepochopitelné, ono je to totiž ve skutečnosti 70%. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zápletka jeví jako maličko neupřímná ... taková nemastná neslaná - polovičatá ... jako že pobrala něco málo od komedie, něco málo od krimi a něco málo od dramatu, přičemž o každý z žánrů se trochu otřela, ale v žádném z nich se neangažovala na sto procent. Posléze se zdá být spíš tříčtvrtinová - a nakonec ... nakonec se budete "jen" skvěle bavit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný krimithriller. Taky to mohla být výborná romantická komedie s detektivní zápletkou nebo soudní drama s milostnými scénami. Nakonec ale trošku v neprospěch všech dotyčných žánrů vznikl podivný mišmaš s promarněným námětem a plytkým provařeným happyendem. Vznikl tak průměrný film, typická hollywoodská produkce s pěknými hereckými výkony, naplňujícími nepochybně v nejlepším smyslu slova záměry scénáristů i páně režiséra. Ano, I.R. vám ze své pozice rutinního tvůrce zábavy pro celou rodinu nabízí příjemně strávené dvě hodinky s dobrou oddechovou zábavou, která však ve vás zanechá krom pocitu promarněné šance i povědomí o tom, že smícháte-li příliš mnoho ingrediencí, vznikne vám pokrm nevýrazné chutě (v tomhle konkrétním případku pak se zápachem spáleniště ;-)... Tentokráte opravdu škoda! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takový filmy se točily mezi roky 80" a 90" . Rozhodně na tu dobu ne obyčejný, ale spíš nudný. Nikdy jsem ale nechápal to, že Hannah někdo považoval za kus. Kobyla, která shodit dlouhý vlasy, tak bude takovej pěkně hnusnej albín. Tuhle "herečku "  jsem nikdy neměl rád. A stejně na tom bylo prase Dennehy. Všechno zachraňujou Robert a Debra. Takovej pohodovej průměr. 60%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama