Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace Adamsovy rodiny! Černý humor, hodně blivajzu a nebohý strýček Fester v nesnázích. Bizardní domácnost šaramantního Goméze a okouzlující Mortyshii je naprosto dokonalá. Když se přidá dvojice nezvedených dětí s násilnými sklony, dílo je dokonáno. Po herecké stránce bravůrní (největším vtípkem je Judith Malina - příznačně herečka a zakladatelka Living Theatru). A nechybí ani výmluvný bratranec It... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Addamsovic rodina ukazuje tu lepší stránku amerického studiového systému - schopnost shromáždit a uplatnit dostatečně velký rozpočet, aby vznikl alternativní pohádkový svět plný bizarních rekvizit, fantastických kulis a divácky vděčných vychytávek. Zároveň schopnost oslovit význačné herecké osobnosti a natočit film bez kompromisů - tím mám na mysli kompromisů, které by vyplývaly z omezeného technického zázemí. Ten film narozdíl od spousty jiných výrazně nezestárl, i když je na něm znát, že producent mířil na rodinné publikum, takže zkrátka a dobře není tak provokativní, tak jízlivý a černohumorný, jak by mohl být, kdyby nebral ohled na dětské publikum. Ale to je pochopitelně můj problém, že už nejsem dítě ani teenager. Čisté 4* to z mého pohledu určitě nejsou a nějaká bomba se určitě nekoná, přesto tentokrát zaokrouhlím směrem nahoru, protože dětské oči by to určitě viděly jinak. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ale matku jsem měl rád. Byla to nehoda. Tohle je prostě dokonalá morbidní komedie, u které jsem se smál, až jsem se za vyhřezlá střeva popadal. Škoda, že na žádné besídce nejspíš neuvidím nic podobného Shakespearovi v podání addamsnovic dětí. Dobrou noc Festere. Odpočívej v pokoji. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)
  • Barry Sonnenfeld původně neměl v plánu použít hudební téma slavného seriálu od Vica Mizzyho, ale reakce diváků na trailer, v němž zaznělo, byla tak kladná, že změnil názor. (Karlos80)
  • Ve filmu lze zahlédnout režiséra Barryho Sonnenfelda, a to ve scéně, kde si Gomez (Raul Julia) hraje s vláčky. Ve vlaku sedí Sonnenfeld a v okně je vidět Gomezova velká smějící se tvář, kolem níž vlak projíždí. (Alfréda)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama