Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Každý je někdy Bogart." Jeden z těch filmů, které jsou vtipné i dojemné zároveň, zasněné a zároveň tak pravdivé... Prostě krásné. Woody Allen předvede několik scén jako vystřižených z grotesky a protože je léto a jeho terapeut odjel někam, kde se prostě nedá vyslídit, začne brát lekce sebevědomí od samotného Humphreyho Bogarta a nechává se okouzlovat Diane Keaton. Finále se samozřejmě nemůže odehrát nikde jinde než na zamlžené ranveji. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a tenhle film patří k jeho nej. Zmatkář a smolař Sam, který touží být milován dokonalou ženou, který chce být stejně úžasný a charismatický jako jeho filmový idol Humphrey Boggart. Sam, jeho černý humor, jeho svět, který si zamilujete stejně jako Allenovy filmy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdyby neměl Woody Allen jako autor a herec v jedné osobě zapotřebí předvádět ty své ujeté exhibiční gagy (jako třeba u pití, sušení vlasů či pojídání), nebo kdyby Herbert Ross projevil citlivější dramaturgii, možná bych tenhle film měl ještě radši, než Annie Hallovou se stejnou trojící Allen – Keaton – Roberts... a to jsem si po pár minutách říkal, že už jsem si na Allena jako herce zvykl, že mě svým odvázaným projevem i celkem dovede bavit a že s ním začínám souznit. Jenže jak přirozeně na mě působí během konverzačního humoru, tak na mě v některých gazích plných roztržitosti působí naopak strojeně a trapně, až jsem se za něj párkrát mírně zastyděl. Nicméně na oplátku mě jindy svým filmem zase dostal do transu, pobavil, silně zapůsobil či mírně okouzlil svými nápady a pozitivní dojmy u mě rozhodně převládly... až jsem se ke konci cítil málem jako Woody na Casablance (taky jsem jí nedávno viděl v kině!). Fantaskní vstupy oživlého Bogarta vážně stály za to a dodaly filmu hravé kouzlo a vtip, Diane Keatonová hýří velice pozitivní a přirozenou energií, Tony Roberts je sympatický pohoďák do vedlejší role, ústřední vztahový příběh dokáže být zábavný, rozehrávat příhody „jako ze života“ s nadhledem a odkazováním na filmové klasiky, ke konci i stále více napíná a finále se po všech stránkách náramně povedlo. Opravdu stylové, i s krásnou atmosférou na závěr, evokující starou dobrou klasiku ve svěžím a originálním zpracování. [80%] ()

swed 

všechny recenze uživatele

Allenem nerežírovaný, přesto zcela Allenovský film, který má asi nejblíže k Annie Hallové. Nechybí zde roztěkaný neurotik, krásná Diane Keaton a především geniálně vtipné dialogy. V něčem se ale přesto film liší - obsahuje méně intelektuálských narážek a díky tomu je vhodný i pro většinové publikum. Gagy jsou občas lehce prvoplánové, ale neskutečně zábavné, a to všechno je orámováno citacemi z nestárnoucí Casablancy. Woody zabodoval! 10/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama