Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmí originální (jak hrdinou, tak příběhem) a velmi bizarní (v rámci amerického mainstreamu extrémně) horor, kde Craven dokazuje po hitchcockovsku svou vypravěčskou invenci (většina filmu se odehrává v jednom domě). Škoda jen trošku natahovaného závěru, ale to je chyba hodně Cravenových filmů. *** 1/2 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jméno režiséra tohoto filmu se možná někomu podlomí kolena, ale mně ne. Je to klasický béčkový horor, který nemůže ničím překvapit. Craven nám servíruje perverzního taťku s mamkou, kteří jsou navíc sourozenci, aby to bylo ještě nechutnější. Je pravda, že z obu se mi zvedal kufr. Lidé pod schody jsou k smíchu. Ještě víc k smíchu je důvod, proč tam jsou. Nejlepší byly scény s rotvajlerem. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vlámať sa niekomu len tak do domu a okradnúť ho, nemusí vždy prebehnúť podľa plánu samotných zločincov. O niečom obdobnom sa presvedčí aj dvojica drobných zlodejíčkov, ktorí chcú za pomoci malého chlapca okradnúť jednu z miestnych rodín. Údajne by totiž mala vlastniť zbierku vzácnych mincí vysokej hodnoty. Ale čo keď si svojská, špecifická partia nevybrala vhodnú famíliu? Potom bude bojovať o niečo úplne iné, než poklad, za pomoci ktorého by si dokonale zmenila svoje životy. Takže, horor ani omylom, komédia slabšieho priemeru, vhodná najmä pre kategóriu dospievajúcej mládeže. Lebo tento snímok definitívne nemohol nikoho vystrašiť, a tou jednou jedinou gore scénou, ani len mimoriadne znechutiť. Nie, vyslovene zlý tento film nebol, ale na mňa pôsobil skôr rozpačito, mdle, bez štipky snahy diváka šokovať. Na horor, počin veľmi veľmi slabý, na snímok výchovného charakteru, úplne priemerný. Proste, milé deti, keď raz po vašej dedine koluje "legenda", že v dome za starým pivovarom straší, tak tam kur*a nelezte! - 45% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak chcete vidieť ako šialený otec striela s brokovnicou po chodbách domu, a pred ním uteká malý chlapec aby sa schoval pred nebezpečenstvom a zachránil si tak svoj život, vtom prípade neváhajte a tento film si pozrite. Ibaže zachrániť si svoju kožu pred masochistyckým pakom, bláznivou ženou, nepadnúť do rúk kanibalom a pritom všetkom ešte stihnúť utiecť pred psom, ktorý je dobre vycvičený a ktorý by vás svojim čuchom vypátral, kebyže ste aj samom dne pekla. Účel Cravena bol splnený, dočkali sme sa hororovej atmosféry, pár brutalít a nakoniec sme si mohli vychutnať krásny koniec, aký by ste len tak v inom filme nezažili 100 percent. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)
  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama