Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vlastně ničím zvlášť originální, barevné jak cukrářův sen a s tím přechodem k sentimentu a moralitkám se mohlo chvíli počkat. Děti bych klidně nechal řádit a vyniknout o trochu déle. Na druhou stranu, něco tak jednoduše povedeně kouzelného jsem už dlouho neviděl a líbí se mi to možná i více než kapánek přestylizovaný "Lemony Snicket's". ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vtip a hravost zdobí většinu fantasy příběhů, které mají původ ve Velké Británii. A těchto ingrediencí je dost i v příběhu o Nanny McPhee. Vidím tady paralelu s filmy jako byl Harry Potter, Mary Poppins, Letopisy Narnie...příběhy o dětech, ale zdaleka nejen pro děti. Reálné problémy viděné dětskou optikou a řešené s nadhledem a vtipně. A vyprávění pomáhají bizarní postavičky, úžasné lokace a výprava...to je mi velmi blízké a tu radost mi nepokazí ani naivní příběh. Někdy jsou věci opravdu jednoduše popsatelné...a nijak to neubírá na jejich důležitosti. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* občas mám infantilní choutky, tak zkouším i rodinné kousky, které nejsou špatně hodnoceny. Tento se mi však pod kůži nezaryje a nenašel jsem v něm nic chytlavého pro případné rodiče. Bohužel jsem se moc nezasmál, ale malí parchanti by se mohli pobavit, i když myslím, že jim to kromě toho nic nepřinese - prostě plný hrnec amerického přebarveného přeslazeného kýče. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trošku skeptická a na rozpacích. Pořád jsem si říkala, že to bude pěkná pitomost a nudná kravina a že budu litovat, jestli si k tomu sednu. Taky co může být vtipného na tom, když do velké rodiny příjde podivná chůva, která by mohla děsit lidi na ulicích a která ke všemu oplývá kouzelnými schopnostmi. Z toho přece nemůže vzniknout nic pořádného. Po pár minutách mě film přesvědčil o pravém opaku. Emma Thompsonova byla úžasná. Úplně se divím, co dokáže všechno zahrát a musím před ní smeknout. Ale i Colin Firth a Angela Lansburry byli dokonalí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to viac rozprávka ako komédia. Zo začiatku mi tá štylizácia príliš nesedela a deti som mal chuť zabiť. Pôsobilo to jak variácia na Sám doma s tým, že Kevin a jeho kopa ďalších kópií tu sú za regulérnych zloduchov, takže som tej hnusnej pestúnke fandil, aby ich dala do late. Postupne jak sa deti začali meniť, tak ma to celkom začalo baviť a už mi to nepripadalo tak trápne a finále bolo nakoniec celkom pekné. Také veľkolepo rozprávkové. Proste taká pohodová jednohubka pre celú rodinu. Pustil som si to hlavne kvôli hviezdnemu hereckému obsadeniu, ale všetci tam sú tak divne štylizovaný a hrajú len jednorozmerné jednoduché figúrky, takže ak sa tešíte na nejaký herecký koncert od kohokoľvek, tak na to môžete zabudnúť. V tomto smere to dosť sklamalo. 6/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)
  • Ve scéně bitky s jídlem se použily reálné potraviny. (imro)
  • Pohádkový příběh za 34 mil. dolarů vstoupil do amerických kin (27. – 29. 1. 2005) se ziskem 14,5 milionů na druhou příčku v žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se po třech měsících promítání vyšplhal na 47,1 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama