Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 035)

choze 

všechny recenze uživatele

Marvel opět hodil do svého adaptačního hrnce druholigového režiséra, pár kvalitních herců, jejichž sláva mírně zašla, a 150 milionů, jenže tentokrát zapomněl přimíchat humor a cokoli vzdáleně zajímavého a výsledek sice není taková sranděra jako předchozí film od Anga Lee, ale pořád je to těžká nuda, včetně po Iron Manovi dalším slabém digifinále se dvěma rvoucími se digipajduláky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo spatřeno zelené monstrum…. Po zajímavém úvodu, ve kterém se nám představuje hlavně L.Leterrier a kdy je v rychlosti osvěženo to, co by jsme měli vědět, přijdou bohužel pasáže, které mohou nudit. Romantické dialogy (,,alespoň mi dovol, abych Tě doprovodila na nádraží“), povídání, rozkrývání skutečností a pocitů sice ukazují, že HULK je taky ,,jen člověk“, bohužel na tempo snímku mají neblahý dopad. Ale finální bitva je určitě lepší než v IRON MAN ovi. A myslím, že film je i více komiksovější a dobrodružnější. Tak a co bude dál? ,,Co kdybych Vám řekl pane Starku, že dáváme dohromady tým… ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Chytrí mužíci marvelovskí sa znovu do projektu so zelenou obludou pustili, komerčne sa s tým vyhrajkali a ich show komiksovská akčnú mašinériu zanechala.... že Hulk s anjelskými očami nezaúčinkuje, keď mu spoločnosť robí oslnivá hviezda hollywoodska? Priznávam, na obrov ,,transformátorských" to nemá, ale ako komiks je to na zahryznutie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem nebo dokonce znalcem komiksové předlohy, takže hodnotím jen svůj osobní zážitek jaký jsem z filmu postřehl. O tom, že Edward Norton je skvělý herec nikoho přesvědčovat nemusí a roli Hulka zvládl parádně (i když Robert Downey jr. jakožto Iron Man mi přišel více charismatický). Tim Roth je jako záporák vynikající a nemalou měrou přispěl k výsledné kvalitě filmu. Ovšem za 150 miliónů dolarů jsem čekal větší názeř než mi přichystal "Kurýr" Louis Leterrier. Když vezmu v potaz co za tutéž částku vykouzlil Bay v Transformers, tak tohle mi přijde jen jako laciná odnož. Navíc Hulk na mě působil až moc "počítačově". Příběh také obehraný, ale ono toho u podobné tématiky moc originálního vymyslet nelze........ ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bestiální karta, ale Marvelu to zase vyšlo. Originální koncept byl nahrazen přímočarým smashem, kde není čas oddych, ale ani na podobné nesmysly jako je logika, psychologie nebo vyšší smysl. Výrazně svalnatější a temnější (barvou) Hulk nakopává diváka solidní akcí, ostatek si Leterrier jen tak z povinnosti odkrucuje, scénář a příběh, který staví jedné rozzuřené hoře svalstva do cesty druhou se symbolicky zeleným mozkem, se pak svědomitě drží škatulky přitroublosti. Náturou je sice Leterrier klasický rutinér, nicméně z maličko vyšší společnosti, žánrová klišé láduje na plátno zcela bez servítek, neztrácí se v nějaké přehnané potenci obrazu, neustále něco vyhazuje do vzduchu, ale to je tak jediné, co ještě stíhá udýchat (Romantika? Argh!). Citelně jsem postrádal ten osobitý nadhled Iron "Vždycky jsem dával přednost kovu" Mana, který měl v kohoutku alespoň pořádnou nálož hlášek, tady se o nějakém humoru nedá příliš mluvit. Z herců bych vyzdvihl tradičně příjemného Edwarda Nortona s nebezpečnou jiskrou v oku, slizoidního Tima Rotha a Williama Hurta se záviděníhodnou... hodností. Triky jsou takové jaké jsou, jednou excelentní, podruhé odpudivě průměrné, ve výsledku dostačující. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Hulkův (Edward Norton) vzhled vycházel z kreseb komiksového kreslíře Dalea Keowna. Jeho Hulk byl dokonale vyrýsovaný bez podkožního tuku a definovaly ho svaly a síla. (Kubaaa97)
  • Abomination (Tim Roth) se poprvé objevil v sešitu „Tales to Astonish #90“ z ledna 1967. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama