Reklama

Reklama

Swing, You Sinners

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Horor
USA, 1930

Režie:

Dave Fleischer

Recenze (8)

joker2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální ukázka animace. Filmy bratří Fleisherů byly vždy zajímavým protikladem filmům Walta Disneyho. Na rozdíl od něj však jejich filmy více šly za podstatou animace a méně se snažily o realističnost zobrazení. Hezky to jde vidět na tomto úžasném animáku z roku 1930 (tedy z počátků zvukového filmu), kde je zobrazena noční můra postavičky vzdáleně připomínající původního Mickey Mouse (jedná se ale pravděpodobně o lišku, protože jde loupit do kurníku). Původní píseň se jmenuje Sing, you sinners, ale přiznávám, že ji neznám. Každopádně animace v tomto snovém až hororovém zobrazení výčitek svědomí přesahuje snad i hranice lidské představivosti. Pět hvězdiček bez debaty, jen by se na to asi neměly dívat děti. Film ve formátu QuickTime je v rekonstruované verzi ke stažení zde: http://www.animationarchive.org/2005/11/filmography-swing-you-sinners.html. Film má 7 minut. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Postavička, asi líška, ako správne usúdil užívateľ joker2 je po neúspešnom pokuse o vlámanie do kurína zahnaná na cintorín, kde sa dejú veci, ktoré samozrejme očakaváme. Tj. duchovia, hýbajúce sa náhrobky, atď. Dosť desivé a určite nie vhodné pre deti. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pokud by existoval žánr "creepy animák", tento filmeček by byl na vrcholu. Divák může cítit strach a zoufalství té lišky (nebo co to je) při střetnutí se všemi duchy a záhrobními příšerami, sem tam až surrealistické kulisy jako dveře, co polknou klíč a pak se přemění v zeď, která se libovolně zmenšuje atd. - a nakonec vpravdě nečekaná pointa. Nezbývá než tleskat. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Čítam tu o výbornej animácii a po zhliadnutí mi nezostáva nič iné, ako súhlasiť. Animácia ma skutočne ohúrila, rovnako aj halucinačné výplody fantázie a tak si toho od Fleischerovcov musím pozrieť viac. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná tonáž surreálných nápadů a neutuchající smršť vizuálních gagů, kdy každičkej, byť sebešílenější nápad nezůstal nevyužit. Dokonalá souhra obrazu, hudby a atmosféry. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Bláznivý, komediální muzikál s nádechem hororu. Člověk, co nikdy neslyšel ani neviděl práci Fleischerů řekne, že tohle dělal někdo zdrogovaný. Jenže tohle je přesně styl bratrů Fleischerů. Creepy animak, kde hraje hudba a celé je to takové podivné. Já tomu říkám ART. ()

Reklama

Reklama