Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní svižný francouzský akčňák se sympatickou ústřední dvojicí Damienem a Leitem, kteří roztáčí parádní dynamickou jízdu plnou neuvěřitelných akrobatických "parkour" prvků (při kterých musí klouby dostávat pěkně zabrat) a neskutečně pohledných soubojů. Námětem mi přijde rozhodně povedenější než druhý díl. Poctivá akční záležitost, která stojí za vidění. Možné nedostatky: 1) Ve scéně, v níž chce K2 se svými kumpány zabít Tahu, tak můžeme vidět, že je hladce oholený, přičemž zanedlouho nato už má na bradě vousy. No, bylo-li by to v jiný den, tak budiž. 2) Pokud jsem si dobře všiml, tak na začátku filmu, když Leito utíká před K2, zavře dveře zevnitř, poté je vykopne na druhou stranu, což podle všech dostupných informací dovede pouze jeden člověk. Chuck Norris. :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Besson se s touhle velmi pěknou přehlídkou parkouru pro jednou zase trochu vytáh. Choreografie a provedení akčních scén špičkové a celkem to odsýpá a baví. Jedna z úvodních scén, kdy policejní stanici před jejím uzavřením oblehnou gangsteři upomene na ÚTOK NA TŘINÁCTÝ OKRSEK od Carpentera a zbytek filmu pro změnu působí jako buddy verze Carpiho ÚTĚKU Z NEW YORKU (hrdina se v blízké budoucnosti vydává na časově omezenou záchrannou misi do izolované zóny, kde vládnou gangy, politický komentář, zde nepříjemně aktuální). ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Původně jsem viděl remake k tomuto dílku, a sice, nesoucí název: Doupě s Paulem Walkerem v hlavní roli. No, to mi teda moc nesedlo. Jednak příběhově, navíc i akční scény mě dost nudily a byly natočeny dost obyčejně. No, ale když jsem se pustil do tohoto původního filmu, tak jsem byl překvapen – dopadlo to dobře. Režisér Morel natočil skvělé filmy. Tohle sice není u mě bůhví jaká pecka, přeci ten příběh mi moc nesedí, ale to je detail. Akční scény jsou perfektní, kvalitně natočené souboje, přestřelky a i jiné druhy akcí. Jsou vyšperkované do všelijakých detailů. Dalším velkým kladem byla hlavní herecká dvojice. Ta se opravdu povedla. Hudba je taková normální. No, záporáci, příběh – to je takové všelijaké, film mohl být delší, ale má to i jiné klady jak už jsem zminoval, takže jsem spokojený. Oproti níže zminovanému (slabému remaku) je toto dobrý film. Čtvrtou hvězdu dávám zaslouženě, bavil jsem se. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhliadnutie to vcelku nebolo zas tak zlé, ale pardón, okrem exhibície akčného parkouru Okrsek 13 neponúka skutočne nič záživné. Bojové scény vôbec nerozvíria hladinu adrenalínu, hlavná dvojka je k pos*aniu nudná, zápletka neoriginálna, hlavný záporák nemá ani štipku charizma (no, možno malinkú štipku snáď) a dokonca sa ani nedočkáme žiadnej šťavnatej syrovosti, ktorá by filmu dodala gule. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)

Reklama

Reklama