Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít vždy dobrou trefu a zůstat naživu, o to tady vlastně běží... Jason McCullough dávno plánuje svůj odjezd do Austrálie, a jen shodou okolností se pak na cestě náhodou ocitne v městečku zlatokopů Calendar, kde zrovna příliš nevládne klid a pořádek. Spíše si tam každý dělá, co chce a často přitom jde o život. Místní starosta Perkins s dalšími zástupci právě hledají náhradníka za zabitého šerifa. Vhodným kandidátem se díky svému přesvědčivému umění pistolníka stává Jason. Ten pak spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit po svém problémy s pořádkem ve městě. Na prvém místě se musejí vypořádat s místní bandou zločinců… Divácký, komediálně laděný western natočil herec, scenárista a režisér Burt Kennedy, tvůrce snímků Honáci, Vůz plný zlata, Vlakoví lupiči. Jeho příběh využívá klasických westernových prvků a situací s komediální nadsázkou, vtipem a humorem. Úlohu neohroženého Jasona McCullougha ztvárnil James Garner (známý z filmů Velký útěk, Souboj u El Diablo, Grand Prix, Vesmírní kovbojové a Maverick). (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podporujte svého šerifa! je typ filmu, k jakému se nemám potřebu obsáhleji rozepisovat, nevyčnívá příliš z davu, což však neznamená, že bych si ho neužil.  Svým pojetím klasického příběhu z Divokého západu, obohaceného svižně nabitou kadencí humorných dialogů, groteskních scén a celkového nadhledu, mi tento kousek velice sedl, přestože westerny nikdy nepatřily k mým oblíbeným žánrům. Bavil mě svým humorem i většinou postav a herců (zaujal Bruce Dern v nezvykle mladém vydání s plnovousem téměř k nepoznání) a zpříjemnil volné dopoledne. ---- „Jestli máme vězení? Zbrusu nový, s dvěma celama! Celá obec na to přispěla a vystavěla ho, to byste koukal. Vězení je skvělé vybavené (je tam i sporák s pořádným hrncem na kávu). Jen tam ještě chybí železné mříže v oknech cel. My jsme je sice objednali, ale ještě nepřišly. Ale zato je tam všechno ostatní!“ :o) [85%] ()

da-a 

všechny recenze uživatele

Kterak tajemný cizinec, mířící do Austrálie, zakotvil v prohnilém westernovém městečku a jal se konat pořádek. Kdo ví, jak moc mě tyto komedie z Divokého Západu ještě překvapí. Kulisy, v nichž by se dalo rozehrát slušné pistolnické dráma tentokrát slouží jako dokonalé místo pro nekomplikovaný, ale mnohdy chytrý humor, ve kterém se mísí slovní, fyzické i satirické výpady nikdy neminuvšího Jamese Garnera a jeho věrného sidekicka Jacka Elama. Některé scény jsou pojaty v "cartoon" stylu, jiné lehce parodují ustálená westernová klišé. Protože mě film zastihl s nekrytými zády, užil jsem si ho o to víc. Doporučuji nejen těm, kteří jsou unaveni z věčně vážných tváří pistolníků. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Zábavná westernová komedie ze zlatokopeckého městečka plného násilností, v režii zkušeného Burta Kennedyho. Situační humor zde sice občas plyne i z klasických groteskních situací, jako je rvačka v blátě, nebo strčení prstu do pistole, ale to nijak nevadí. Viděl jsem to už několikrát a vždy se dobře bavím. Trailer: http://www.sms.cz/film/podporujte_sveho_serifa/ukazka ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborná westernová komédia s jednoduchou zápletkou nastolenia poriadku v mestečku na divokom západe. Produkcia a scenár sú výborné. Jason, ktorý prijme dočasne prácu šerifa, pretože ako on hovorí "je na ceste do Austrálie", nie je žiadny tvrdý chlapík. Zato však rieši všetky problémy s humorným nadhľadom. James Garner túto úlohu zvládol na jednotku a ostatní herci mu výborne sekundujú od Joan Hackett v úlohe šarmantnej Prudy, Jacka Elama stelesňujúceho prihlúpleho šerifovho pomocníka až po predstavených mesta. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Legendární westernová komedie s padouchy a se špinavými padouchy. Pokud si vás ale nezíská herecký výkon hlavního hrdiny (James Garner), tak to bude chvílemi i docela otrava. Aby komedii udržel jen situační humor, to už sakra musí být situační humor! I tady by prospěla občas nějaká ta hloubk, případně dějové zvraty. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Pocta seriálu Gunsmokeovi (od r. 1955). Na zdi ve vězení je plakát hledaného Bena Silase. Stejný plakát visel na zdi vedle dveří v mnoha epizodách seriálu Gunsmokeovi. (sator)
  • Šerif Jason McCullough (James Garner) provedl stejnou ukázku excelentní střelby jako Lin McAdam (James Stewart) ve filmu Winchester '73 (1950). Místo podložky ale použil ozdobu indiánského náhrdelníku s dírkou uprostřed. Aby dokázal, že skutečně ozdobu prostřelil, přelepil otvor poštovní známkou. (sator)
  • Když při večeři u sebe doma vykládá starosta (Joan Hackett) šerifovi (James Garner) o své dceři, má během rozhovoru ubrousek u krku pokaždé v jiné poloze, aniž by se ho přitom jakkoliv dotýkal. (GordonCZ)

Reklama

Reklama