Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (503)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tady se vyskytují náznaky docela zajímavé mytologie (a zrzavý záporák v sexy pánských sukňokalhotách) a tak mě silně mrzí, že další filmy už jsou jenom horší a horší do té míry, že už je nelze omluvat srdíčkem toužícím po upíro-vlkodlačí romantické sáze pro dospěláky. Jaké to asi je být upířím Starším, který jde do hibernace někdy v roce 1799 a najednou se probudí o dvě stě let později, nad jeho hrobkou se válí mrtvý vlkodlak, jinak nikde nikdo, jenom všude elektrika, auta a automatické zbraně. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jako... bylo to trošičku lepš než jednička.í..první půlka určitě, a druhá byla tak nastejno... Film je 100%ím pokračováním prvního dílu (tj. začíná v podstatě tam, kde jednička skončila), hodně na něj odkazuje, což je doře, člověk si aspoň udělá jasno, a taky to působí dojmem, že to měli předem nějak vymyšlené. Herecky tentokrát trošku lepší,až na Kate Beckinsale, ta je pořád kus, ale hrát pořád neumí. Triky se zlepšily (až na transformace, ty sou furt strašný), ale masky Michaela, a Marcuse sou dost trapný. Kouká se na to hezky, zelenomodrej filtr svou úlohu splnil, ovšem dost to ubíjí střih, kterej je místy dost nevýraznej a jindy zase naopak rychlej, až zběsilej, ale těžko usledovatelnej... Narozdíl od jednotky je tu mnohem víc krve, což považuji za nesporné PLUS, víc romantiky, což si celkem mohli odpustit ale hororovost opět nefunguje, i díky tomu střihu. A lekl sem se zase jen jednou (blbej čokl) ...A nakonec drobná otázka na logiku, totiž, jak mohl 8 století vydržet jeden, byť PRAvlkodlak, zavřenej v malým sargofágu, kam se moh sotva vejít..? takže.vejsledek.zase 2 hvězdičky... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vidno, že Len Wiseman sa Underworldom len rozbiehal. Jeho réžia je do detailu prepracovaná a tak akčné scény, ktorých je tu požehnane, sú cool a drsne krvavé. Naša zaľúbená dvojica je na plátne tentokrát po celí čas a musí sa veru poriadne obracať aby to besnenie ľudí, megaupíra, hordy vlkolakov a záverečného motherfuckera vôbec prežila. Skoro im nezostal čas ani na kvalitný sex :) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl... Wiseman jako režiséř nijak nevyrostl, ale jeho scenáristické alter-ego si dává tentokrát mnohem větší pozor a mezi vykrádačkami Terminátora stihne pobavit decentními akčními scénami i mytologií věčného souboje mezi upíry a vlkodlaky. Není to žádný zázrak a první i druhý Blade nakopou Underworldy prakticky v jakémkoliv ohledu, ale tahle "evoluce" fanoušky určitě neurazí. Ať si klidně Wiseman natočí trojku... po Hollywoodu se totiž momentálně pohybují mnohem větší packalové než on. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stejná blbost jako první díl. Chybí jakýkoliv nadhled a brát tohle vážně je smrt. Nejlepší scéna filmu je středověkej začátek pak už následuje jen naprosto průměrná akce. Všude jsou tam megaupíři, a upíři kombinovaný s vlkodlakama a starý upíři a starý vlkodlaci a vůbec všech těch mutantů je tam tolik, že člověk vůbec neví kdo je vlastně největší mazák ze všech. Opět, jako v jedničce, se dočkáme scén, kdy to někdo koupí celym zásobníkem do hlavy ale jde vesele dál, jakoby se nechumelilo. Je to o trochu větší zábava než jednička (hlavně kvůli kratší stopáži), ale kvůli tomu jak ten holohlavej upír stáhne vrtulník na zem za lano to nejde nesetřít. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • V čase 0:26:46 si lze si všimnout, že jeden z policistů má českou zbraň CZ 75 ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Na začiatku sa dozvedáme, že lykan po smrti naberie ľudskú podobu, avšak počas scény v kláštore sa toto pravidlo ignoruje. (johnsnow)
  • Kate Beckinsale (Selene) získala nominaci na filmové ceny MTV v kategorii Nejlepší hrdinka. (imro)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama