Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Maq 

všechny recenze uživatele

Koukám že leckterý dobrý komentátor tohle dílo neocenil, a říkám si, čím to asi je? Generační rozdíl? Nebo mám výhodu, pochybnou a bolestnou, osobní zkušenosti (až na tu vraždu, ovšem)? Tohle není moralitka, a kdepak thriller. Je to plnokrevné psychologické drama. Zručná režie, ohromné herecké výkony. Možná by to mohlo být malinko svižnější. --- A že to končí jaksi nijak? To je na tom to nejpravdivější; jistá je jenom smrt, do té doby žijeme se svým svědomím ve věčné nejistotě. Tedy, pokud nejsme hrochem. --- Shrnuji: TENTO FILM NENÍ PRO HROCHY. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Opustí Lyne někdy erotické pole? Zřejmě ne, protože by podle všeho jeho filmy neměly už co nabídnout. Nevěrná je klasická ukázka toho jak netočit erotický thriller. Ale má to být vlastně erotický thriller? Už si nejsem jist. Čyřitkrát hvězda za Diane Laneovou, jedna navrch za energetickou erotiku, tři dolů za ubíjející druhou polovinu. Skvělá látka, která neurazí v hodinovém televizním filmu, ale vyloženě naštve při dvou hodinách v kině. ()

Reklama

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa idete pozerať na film s tým, že nič o ňom neviete, častokrát vám vyrazí dych. To isté sa stalo v tomto prípade, kde zaujímavú dejovú podstatu kazia časté erotické scény, niekedy hraničiace s tým, čo možno ukázať v bežnom trileri/dráme. Tá sa ale úplne stráca nedomyslenou scénou v "knižnici", keď sa zvrtáva už do iného príbehu, mierne obaleného až nechutnosťou. Je však vidieť, že príbeh je predsa len iný ako bežné televízne filmy, cítiť to aj na hudbe a v tomto prípade aj zbytočne dlhom čase; no celkový dojem napokon zdvíhajú excelentné herecké výkony Gere - Lane. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Proč milovaná a spokojená manželka / matka propadá vášnivému románku s mladým svůdným Francouzem, se naštěstí tvůrci nesnaží osvětlit (stejnak to nelze), ovšem i z tohoto důvodu vyznívá jejich neumělý psychologický "rozklad" mělce, protože zkrátka nejde o nic extra výjimečného – než tedy románek skončí předurčenou katastrofou, v tomto případě thrillerově za vlasy přitaženou, vedoucí však k povedenému filmovému, nedoslovnému uzavření. Když už tedy chyběla hloubka, mohla ji nahradit aspoň prvoplánová erotika, atraktivní (a výborná) Diane Lane se k tomu nicméně nepropůjčila. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi křehký a osobytý filmový zážitech, který je krásný díky své vizuálnosti, ukrutně dobře natočeným erotickým scénám, kvalitně nesmlouvavé hudbě a úžasnému, fantazii probouzejícímu závěru. Z jiného pohledu se jedná o velice přímočarou, téměř ničím neopepřenou podívanou, bez nápadu, vtipu a alespoň náznaku vzepření se ustálené hladině vyprávění. Nic naplat, ani velmi primitivní scénář mi však nemohl pokazit kvalitní zážitek vizuelně vytříbeného díla... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama