Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

K pro mne vcelku neznámému snímku jsem přistupoval bez jakýchkoliv očekávání s tím, že v něm hraje můj oblíbenec Mark Wahlberg, jaké však bylo mé překvapení, když jsem dostal vcelku nekompromisní akční jízdu za pomstou a spravedlností. Ústřední bratrské čtveřici zdatně sekunduje Terrence Howard a opravdu "bastardoidní" záporák v podání Chiwetela Ejiofora. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtyři adoptovaní bratři se rozhodnou na vlastní pěst vyšetřit smrt svojí matky, která zahynul jakoby náhodou při loupežném přepadení. Aniž by znali videozáznam, tak okamžitě pojmou silné podezření, že jejich matka se stala obětí spiknutí a pak už je jen otázkou času, kdy všichni zainteresovaní začnou pikat za svoje viny. Čekal jsem pořádnou akční jízdu a dostal jsem tak trochu nedospělé akční drama s triviální zápletkou, u kterého jsem se v první polovině strašně nudil. V té druhé už to nabralo rychlejší tempo a děj měl spád, ale i přesto mi to pořád připadalo až moc béčkové a to vč. herců - samozřejmě kromě Marka Wahlberga, který zahrál jako vždy na výbornou, ale to bylo málo. 45% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detroit…where 'mother' is half a word.. Scéna z koupelny, kdy jeden bratr sere, druhý se sprchuje a třetí žádá o venerologickou konzultaci, dokonale vystihuje celkový charakter, tzn. propojení pitomosti a zábavy. Provokativní hlášky Wahlberga, vznešený fízl Terrence Howard a impulzivní rodinné vyšetřování přinášející ostrou akci dokážou potlačit Singletonovu občasnou nejistotu. Co se týká bezútěšného prostředí zasněženého Motownu, pohodit na zem pár mrtvých ptáků a nějak takhle by mohlo vypadat Victory v Mean Business on North Ganson Street.. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nech sa na to pozerám zhora či zdola, vyzerá to na najlepší Wahlbergov film. Pre mňa bez debaty parádne rozohraná partia, ako emocionálne, herecky a vzťahovo, tak akciou, ktorá sa nenáhli a nie je nikdy samoúčelná. Výborný filmový zážitok, ktorý ma po dlhej dobe mimoriadne naladil na rodinné hodnoty, zvlášť na Vianoce, ktoré som kvôli svojej poondiatej rodine radšej netrávil doma... ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vskutku přenádherná idylka o tom, v jakém ráji by mohli žíti "bílí" a "černí" podle utopické vize Johna Sigletona. Řemeslná režie je podtržena skvělým výběrem písniček, které vskutku vytvářejí prostředí bílo-černého ghetta v Detroitu. Film však trochu sráží nicneříkající herecké výkony hlavních protagonistů. Akční scény jsou však naprosto vynikající a přestřelky řádně promyšlené, hlavně druhá část filmu výrazně převyšuje kvality té první. Honička, přestřelka, finta a závěrečné rozuzlení se rozjedou v tom správném tempu, aby vás udržely až do konce. Díky Johne, já se bavil... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně v baru, v němž bratři pijí whiskey, ve skutečnosti pijí koncentrovaný jablečný džus. (mi-ib)

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama