Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Človek by podľa názvu čakal, že sa bude jednať o komédiu plnú telesných tekutín, ktoré triskajú na všetky svetové strany. Omyl. 40 let panic je komédia o zdanlivej náročnosti zmysluplných vzťahov a o stupidite stupidných vzťahov. Nečakajte teda orgie, ale bohužiaľ ani salvy smiechu. Nenáročná oddychovka z ktorej si po dopozeraní budete pamätať maximálne tak depilačnú agóniu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

R-ková komedie? Po úspěchu Nesvatbovích už nic nečekaného (a je to jen dobře). Apatow s Carellem totiž napsali parádní scénář plný "dospělého" humoru a stvořili "teen" komedii se 40 letým hrdinou (což zní absurdně). Každopádně první velká role Carellovi sedla na jedničku, stejně tak výborní jsou jeho kolegové, komici Paul Rudd, Romany Malco a Seth Rogen... Jo, v zásadě se snímkem nemám žádný problém. Možná trochu na škodu je, že zatímco první půlka je R-kově nespoustaná a pořádně "tvrdá", druhá polovina se už drží v otěžích žánru romantické komedie, což znamená že už to tak nešlape. Přesto 3-4 hvězdy, na a za geniální závěrný song dávám nakonec i tu 4tou You know what? I respect women! I love women! I respect them so much that I completely stay away from them! ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jsou tam opravdu vtipné a povedené scény, ale je tam také pár těch, které by tam vážně být nemusely. Film má tak nějak nerovnoměrný spád, takže úplně nevtáhne do děje a postavy Andyho kolegů mi nebyly zrovna dvakrát sympatické, což se pochopitelně také odráží na mém hodnocení. Dávám tedy tři *, ale určitě je to alespoň lehký nadprůměr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby tu bolo trochu menej sprostosti, mohla to byť vydarenejšia komédia s romantickými prvkami. A hlavne to mohlo byť kratšie. Dobré vtipy sa dajú nasekať aj do 90 minút a keby to zobrali štýlom hláškovania namiesto ukazovania holých ceciek, čo vtipné vôbec nebolo, tak by určite urobili lepšie. Inak ženské obsadenie za to naozaj stálo, a to vo všetkých vekových kategóriách. Naopak, Steve Carell bol vynikajúci v The Office, lenže toto bol trocha krok vedľa. Kadencia vydarených žartov bola tak raz za 20 minút. Dosť slabé. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletého panice jsem se upřímně bál a pustil si ho až rok a něco po premiéře. Jsem příjemně překvapen, Steve Carell by mě utáhl i na vařený nudli (s přihlédnutím k jeho fantastické roli v Little miss sunshine, kterou jsem viděl před tímto filmem), ten člověk je mi sympatický a je vtipný. Celý film ale už tak vtipný není. Ale některé scény opravdu stojí za to a mě tahle neškodná komedie celkem dobře pobavila. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Místo, kde kamarádi pracují ve Smart Tech Electronics, je ve skutečnosti součástí obchodního centra na 17401 Ventura Blvd. v Los Angeles. (veronikajel)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama