Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Autoři se zřejmně chtěli svézt na úspěchu Purpurových řek,ale ani zdaleka se jim to nepovedlo.Co se týká temné atmosféry,tam bych snad ani takovou chybu nehledal,ovšem co film odsoudilo k nezdaru je překombinovaný,neucelený,chvílemi i nudný příběh.Během tich dvou hodin se tam toho stane tolik,že vlastně jsem ani nevěděl,co je základní dějovou linií,film skáče jak blázen od nikud nikam a samotný závěr je fraškou otřesnou.Jean Reno je zde pak spíš jako znuděná hostující hvězda a představitel hlavní postavy je snad jen nějaký divadelní amatér,zvyklí dělat křoví.Autoři si zkrátka vzali na svá bedra velké sousto,které rozžvejkali na tisíce nestravitelných kousíčku. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Film byl svými tvůrci špatně koncepčně pojat a zpracován. Díky tomu se (podle mě nechtěně a nezáměrně) vyznačuje svou velmi specifickou náladou, se kterou když nebudete souznít, budete se nudíííít. Na druhou stranu za dlouhého melancholického večera můžete mít to štěstí, že se vám film trefí do nálady a dokážete jej ocenit. Já zůstal někde na půli cesty. Tak či tak, filmu se nedá upřít žoviálně surová neotřelost francouzské thrillerové produkce, která zde ovšem poněkud zůstává viset ve vzduchoprázdnu. Osobně s povděkem kvituji absenci téměř jakýchkoliv blankytně bílých kladných hrdinů ve prospěch morálně šedých charakterů. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Francouzské kriminálky a filmy vůbec jsou natočeny v takovém zvláštním stylu, který americký film nabídnout nemůže. Název zněl slibně a lákavě. Očekávala jsem pořádnou dávku tajemna. No, to se nedostavilo. Pohrávat si s halucinacemi a ztrátou paměti je sice skvělé, ale jde s tím pracovat mnohem lépe. Dvě hodiny jsou trošku příliš. Jednu chvíli jsem myslela, že Jean Reno na tom železném schodišti zemřel, ale nestalo se tak. Hudba se k filmu hodila akorát. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zmatený francouzský pokus o drsnou americkou kriminálku. Několik linií se tu dlouho tluče, některé scény jsou vyloženě k smíchu, smysl sotva dávala aspoň knižní předloha. Nervní kamera, neustálý déšť (tedy s výjimkou tureckého finále), minimum scén odehrávajících se za denního světla, klipový střih. Forma je v pořádku, ale obsah se naprosto rozsypal (30%). ()

demented 

všechny recenze uživatele

Dva zdanlivo odlišné príbehy u ktorých aj tí menej bystrí pochopia, že určite budú mať niečo spoločné. Neviem, ale keby som nepoznal názov filmu, jednoznaňce by ma napadlo, že sú to ďalsie Purpurové rieky. Tieto filmy majú mnoho spoločných atribútov - predovšetkým je to Jean Reno a jeho nevýrazný parťák, prekombinovaný dej, ktorý sa hrá na niečo viac, než čím v skutočnsti je, absurdné postavičky (napr. vládca tureckého podsvetia v Paríži je asi 150 kg chlapík s celým telom spálenym kyselinou, pľúca a hrtan má spálené tiež a v dôsledku toho musí inhalovať mätu - kde na takéto hovadiny chodia?) ... No a celkový výsledok? Podobne ako purpurové rieky - nič moc. Myslím, že nebudem spoilerováť ak poviem, že film je o tureckej mafií. Čo si na nás asi pripravia francúzi nabudúce? Albánskych hackerov snažiacich sa ovládnuť svet? Jedna hviezda za štýlový záver, resp. poslednú vetu, ktorú prenesie Jean Reno. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)
  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)

Reklama

Reklama