Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z príbehu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Keď psychofašista zbalí austrálsku turistku a do 24 hodín dostane od nej všetko, musí byť riadny kretén, že si ju ešte nechá doma, najmä keď po ňom ide sedemnástka so strojčekom v hube. Ako to chcel všetko živiť z učiteľského platu? V každom prípade namiesto kecov tam mali dať poriadku thrillerovú alebo hororovú linku. Taký únos Kampuschovej mal atmosféru, toto sa podobalo na debatný krúžok s celkom vydarenou hudbou v pozadí. S nejakými zvratmi im to vôbec nevyšlo a Teresa nech sa permanentne vráti k blond vlasom. ()

IviDvo 

všechny recenze uživatele

Já už se nechci seznamovat a už nikdy nepůjdu na rande :D Seznámíte se s takovým fešákem, který má slušnou a záslužnou práci a ono pak toto ? Hodně dobrá depka... Přitom nelze říct, že by scénář byl nějaký revoluční a že by herci zasluhovali oscara, i přes to, že jejich výkony byly hodně dobré... ale dýchne na Vás temnota a ten děsivý druh zvrácenosti sociopatického hlavního hrdiny, jehož klid a trpělivost jsou v některých situacích mrazivé, a jeho nevypočitatelnost Vám nedá vydechnout, protože čekáte na nějaký výbuch a na to, jak to vlastně skončí. Naprosto přesně vystihl náladu filmu "SILENTNAME", když napsal, že to není film, kde se neustále něco děje, ale film, který se postupně zarývá pod kůži a buduje atmosféru - lépe bych to nenapsala. Výborný Max Riemelt, kterého snad poprvé vidím jako záporáka... skvělá hudba dokreslující tu mrazivou a depresivní náladu. Celkově příjemné překvapení, které ve Vás vzbudí nepříjemné pocity. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka premárneného potenciálu dobrého thrillerového námetu. Za najväčšie pozitívum považujem snáď len hercov, chémia medzi oboma hercami fungovala na stopercent a obaja svoje postavy hrali veľmi presvedčivo a uveriteľne. No to dôležité thrillerové jadro ma až tak nenadchlo - málo napínavé, veľmi často nezáživné a na thriller celkovo až moc ospalé. Skrátka ešte to chcelo nejaký nápad, prípadne v niektorých momentoch viac pritvrdiť. Tiež tomu chýbalo niečo, čo by snímku dodalo viac šťavy a napätia. Slabší priemer. 55/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je těžké odolat takovému fešákovi jako byl Andy. Také bych moc neváhala, ale Clare váhat měla a to mohutně. Napětí až do poslední klapky je výsledkem výborně zahraných rolí a že byly de facto ponejvíc jen oni dva na plátně, přidává na plusovém hodnocení. Jo, holt ten krásný, zajímavý Berlín. Má mnoho uliček, které neznáme a je lepší se jim raději vyhnout. Žel i krasavcům, kterých je tam také požehnaně. Ále co, český kluci jsou přece taky fajn a tak stačí do Berlína zaskočit pracovně a šup domů i když........no co si budeme povídat.......... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválená festivalová žánrovka s kráskou Teresou Palmer. Dle traileru jsem sice očekával větší dusno, i tak se jedná o neokoukaný thriller z ranků Únosů, který to zkouší z jiného úhlu než jsme zvyklí. Velkým plusem je Teresa, která se ukáže i nahá a rozhodně je radost na ní pohledět. Líbil se mi i pocit beznaděje, ale tím to končí. Délka je trošku přepálená a k napětí a gore zde také příliš nedojde, čímž se film nestává výjímečným. Na nudný večer se to však přežít dá. 60% ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama