Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher sa na staré kolená ponoril do krvavého potoka, ktorý tečie záhadným korytom priamo k jeho germánskym predkom. Neponoril sa však príliš hlboko, ten na prvý pohľad hlboký starobylý prúd je napokon dosť plytkým produktom. A je to škoda! Lebo KRVAVÝ POTOK je v prvej polovici parádne tajomný, v druhej už síce taký tradičnejší, ale zase dobre odsýpajúci – a nech si tu frfľoší hovoria, čo chcú, atmosféru aj napätie to má. Pravda, dalo sa z toho vytĺcť ďaleko ďaleko viac, ale nemyslím, že je to režisérova chyba - predsa len, aj tá americká farma postavená v rumunskom poli ukazuje, že remeslo má v malíčku. Filmu ale škodí taká tá okatá béčková bleskovosť, úplná neochota rozvinúť niektoré vyslovene silné príbehové roviny alebo emocionálne aspekty v podstate nápaditého príbehu. Akoby (a zrejme) to produkcia robila len ako pásovku do počtu a tomu sa muselo prispôsobovať (90 minút a ani o sekundu viac, páni!), hoci rejža a spol, ako aj hlavné herecké trio sa snažia urobiť z toho pri tých prostriedkoch čosi viac. K tomu by to ale chcelo minimálne rozvinúť ten príbeh a prepracovať vzťahy, keď aj nie tú mytológiu (ktorá by kľudne mohla zostať tajomne v úzadí). Mne osobne by napríklad najviac ulahodil celý ten prequel v čierno-bielom, vidieť, ako sa to celé zvrhlo s návštevou Herr Wirtha už v tom roku 1936 (lebo démonický Fassbender a luxusné svietenie z toho v prológu robia kvalitatívne úplne iný film, s prísľubom takmer niečoho ako sú Eggersove diela)... Ostatne, scenárista David Kajganich neskôr v SUSPIRII a TERRORE dokázal, že pomalé a nepredvídateľné historické horory s prepracovanými dobovými reáliami a psychológiou sú presne jeho silná stránka. Takže ja by som v dobrom spracovaní s gustom sledoval aj príbehy tých ďalších 7 naciokultistov – a ako dopadli – a ako im to potom o 70 rokov ten mladý budúci Zaklínač zrátal/nezrátal... Dobrý námet na seriál, nie ? ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Kristovanoho, co to bylo??? Opravdu nevím kde začít ... Nacistické hrátky s okultismem jsme už v horrorech měli tisíckrát a pokaždé to skončilo stejnou trapárnou, nechápu tedy, proč do toho děda Joel opět lezl. Plešatý nazi-démon by ale sám o sobě na průser nestačil, stále jsem doufal ve zbytky vkusu a filmařského umu, které by ještě mohly rachtat v té šedivé hlavě. Nic nerachtá, ticho a pusto. Schumacher na stará kolena natočil svůj první ryze BÉČKOVÝ horror, s povinnými trapnými efekty a maskami, hrůzostrašným "uaaargh" (takhle si démoni ulevujou, když jim někdo zabouchne dveře) a celou plejádou amatérských přešlapů a nedodělků. Děj nemá žádnou strukturu, všechno se to náhodně mlátí hlava nehlava, což ještě zhoršuje nudná kamera a střih, slabé herecké výkony a doslova dementní chování všech postav. Ke konci jsem se už neovládal a nahlas si opakoval mantru "cotokurňaje" - až do závěrečného monologu Pana Přeživšího, který toto dílo definitivně pasoval na filmové WTF roku. Říká se mi to těžko, ale Schumacher už je asi mimo hru. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnější tématikou. Ve třicátých letech poslalo nacistické Německo do Ameriky několik agentů, aby studovali magické síly pomocí kamenů, které tady zanechaly dávní předci. Po desetiletích se setkáváme s dvěma bratry, kteří se chystají čelit tomuto zlu. V prvé řadě určitě zaujme hlavní role, kterou hraje Dominic Purcell, známý z Útěku z vězení. Zase tak špatné to nebylo, ale na předchozí Schumacherův film Číslo 23 to nemá. Nicméně záporák byl slušně udělaný, na konci to mělo i spád. 55%. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

V první řadě nevím, jestli je nutný, aby podobnej nepokrytě brakovej film režíroval Joel Schumacher. No nic. Jinak mi ale Blood Creek udělal velkou radost. Musím tvůrce pochválit za to, že se na rozdíl od většiny současných hororů pokusili o trochu něco jinýho. A u mě to fungovalo. Je to pěkně natočený a dostatečně úchylný, aby si to udrželo mou pozornost. Hlavní Nazi zombík se sice chová občas jako pako, ale to jsem ochotnej mu odpustil. Takže bavilo mě to fakt moc a hlavně to celý rychle uteklo. Pokud by mělo bejt po mým, už žádné další SAW, natočte raději pokračování Blood Creeku.+++++++ Včera po dvou a půl letech viděno znovu a je to ještě lepší než poprvé. Nízký hodnocení jen ukazuje, že lidi opravdu nejsou schopni myslet ani trochu kreativně a že si píčoviny jako Paranormal Activity zaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Adolfova dokonalá zbraň vzešlá z okultismu? Nebyl to náhodou sjetý Göring v podvazkovém pásu..? Pokud chcete vidět Fassieho jak jako v koženém mantlu oděná nacistická zombie cecká rudou blažku ze zad budoucího Supermana, máte možnost. Chtěl bych však upozornit, že hudba D.Buckleyho a právě démonický Fassbender pod podařenou maskou jsou jediné dva objektivní důvody, proč tomu tak učinit. Od Batman a Robin už měl Schumacher jen hlídat parkoviště před budovou Warner Brothers.. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)
  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama