Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

To co bylo v Team America ohledně loutek a jejich světa jen naznačeno (samozřejmě ve velmi ironickém duchu), je ve Strings dotaženo ad absurdum. I když chybí sexuální scény z výše zmíněného, dozvíme se zde například nejen to, že provázky loutek vedou k "bohu", že nejdůležitejším provázkem je provázek na hlavě, ale třeba i způsob jímž se malé loutky rodí. Tato promyšlenost a současně technická vyspělost celého filmu (loutkohra je velmi plynule prolínána zdařilými počítačovými animacemi) kontrastuje s prostoduchostí příběhu. Přesto se jedná o příjemné a celkem originální dílko, které potěšilo hladně dítě ve mně. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

"Poctivý mahagón!" Je sympatické, že v dobe, kedy si ľudia zamieňajú slovo "animovaný" s vyžehlenou 3-D animáciou, príde niekto ako Anders Rønnow-Klarlund a natočí poctivú bábkovú fantasy, v ktorej si bábky uvedomujú svoju bábkovosť a nite, ku ktorým sú pripútané sú do deja zakomponované priam geniálnym spôsobom. To príbehu dodáva úplne originálny a nový rozmer. Je pravda, že príbeh mohol byť bohatší, ale aj tak si myslím, že je minimálne zaujímavý a to hlavne svojou štruktúrou shakespearovskej tragédie. Uvidíme, ako dopadne druhé zhliadnutie (na ktoré sa čoskoro chystám). Možno potom ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strings ma prekvapili tým, že výborne fungujú ako historická dráma a že zvolená forma nijak neobmedzuje tvorcov v tom, čo chcú povedať. Tie body navyše sú aj za tú formu, ako často máme možnosť vidieť v našich kinách niečo podobné? Za chvíľu som si na netradičný vizuál zvykol natoľko, že som sa nechal unášať iba príbehom (ako niečo jednoduchšie od Shakespeara). V škandinávskom filme prekvapí hviezdna účasť na nahovorení postáv. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, no ďalšie sklamanie. Viem, že tá dvojka je možno trocha krutá, ale nedá mi to pretože ma dej, príbeh absolútne neoslovil a nezaujal. Ostal som úplne chladný počas celého filmu. Nič ma tu nenadchlo ani nepotešilo, teda na pár originálnych aj keď možno zásadných vecí. Hudba bola dobrá, to áno. Struny boli originálne v spojení s dejom. Kamera celkom ušla, fantasy krajina potešila, ale nič viac. Zaujímavý počin, celkom originálny, no fakt ma to neoslovilo ( na to že je to fantasy ! ) 50% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)

Reklama

Reklama