Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětství, které v Kalifornii prožila patnáctiletá Vanessa Lutz připomínalo peklo. Její nevlastní otec Larry obchoduje s drogami, matka Ramona je narkomanka a prostitutka, která už několik let předstírá, že nevidí, jak muž Vanessu pohlavně zneužívá. Když se nakonec otčím dostane za její zneužívaní a drogy za mříže a matka je zatčena za prostituci, usoudí sotva gramotná Vanessa, že se nechce dostat do žádné pěstounské rodiny a raději se rozhodne najít svou babičku, kterou v životě neviděla a začít u ní nový život. Ukradne auto sociální pracovnici, která měla na starost její rodinu a uteče z domu. Cestou se však auto porouchá a tak Vanessa pokračuje v cestě s mladým, příjemným a na první pohled slušným Bobem Wolvertonem, který pracuje jako právní poradce ve škole pro problémové chlapce. Bob si pomalu získává Vanessinu důvěru a nakonec ji přesvědčí, aby mu vyprávěla o tom, jak ji nevlastní otec pohlavně zneužíval. Jenže zanedlouho si šokovaná Vanessa uvědomí, že to, co vypráví, Boba vzrušuje. Vzápětí se ukáže, že muž je psychopatickým "vrahem z I-5", o němž se mluví ve zprávách. Muž, který zabíjí a znásilňuje ženy na dálnici I-5. A teď si jako další oběť vybral Vanessu. Dívka se pokusí z jeho auta uniknout, ale zjistí, že muž odstranil vnitřní kliku dveří. Podaří se jí zmocnit pistole a zasáhnout ho několika výstřely. Jako zázrakem však vrah přežije, Vanessa je zatčena a policie ji obviní z pokusu o vraždu. Americký film, který je zdařilou směsí road movie a vězeňského dramatu, vznikl v roce 1996 a původně byl určen pro televizní obrazovky, Velmi kladné recenze a příznivé přijetí nakonec vedly k rozhodnutí uvést film v kinech. Podle vlastního scénáře ho natočil jako svůj režijní debut scenárista Matthew Bright. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

mira.l 

všechny recenze uživatele

No tak toto...jak to pojmout? Na jedné straně excelentní výkon dvacetileté Reese Witherspoon, na druhou stranu vcelku parodie - je možno přežít několik kulek do hlavy, jednu zezadu zhruba do místa, kde by mělo být srdce a pak se dopotácet do špitálu?? Uřízlé copy se v Americe taky nesbírají z místa činu hned?? Takže za Reese dávám slušné tři, ale jednou vidět stačilo. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Geniálně ujetý film bořící klišé tohoto žánru. Pokud máte smysl pro stylizaci a nehledáte ve filmu realitu, jďete do toho. Reese se už k podobné roli asi nedostane, což je škoda, protože svým charismatem táhne celý fim, i výborný Kiefr Sutherland jí jen sekunduje. Myslím, že ti, kteří považují její herectví za diskutabilní, by měli vidět tento film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Reese Witherspoon nikdy nebola moja obľúbenkyňa, tak v tomto prípade jej rola jednoduchej, prchlivej a prostej dievčinky s extrémne vyvinutým zmyslom pre spravodlivosť neskutočne zapasovala. Všetko v tomto filme je len o jednej postave a tá ma tu ohromne bavila. Je len veľmi málo filmov, kde by jedna osoba dokázala konštantne zabávať od začiatku až do konca a kde by sa vážnejšie spoločenské a kriminálne témy s takou noblesou dokázali prevrátiť na čistý humor. Toto je rozhodne ten prípad. Pre mňa ide o to najlepšie s touto herečkou. Nuž čo, Matthew Bright sa tu s jednotlivými žánrami pekne vyhral a vybúril, skvelá vec. 85/100 ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžete buď milovat, nebo nenávidět. Mě to pobavilo náramně tou svojí účelovou, krásně béčkovou zvrhlou geniálností. Za vidění to stojí už jen kvůli Reese, která se na kvalitě tohodle díla podílí obrovským kusem výborně zahranou blonďatou vraždící pidipostavičkou. No, byla prostě k sežrání :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ach, tí dnešní teenegeri! Ono mi tie dialógy miestami prišli, akoby ich písali samotní rovesníci filmu. Tak isto priebeh snímku, akoby stál za nápadom niekoho, kto nevie narátať do tri. Lenže keď sa odosobním od týchto, pre niekoho nepodstatných detailov, musím uznať aj Ja sám, že ako celok to z pohľadu "zábavy" a vyvolania záujmu skrátka funguje, pričom malá "Reese Witherspoon" zvládla svoju úlohu viac než slušne! Bavilo ... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Vanessa (Reese Witherspoon) zvrací, byl použit jogurt. (zajda404)
  • Muž na fotce, kterou Vanessa (Reese Witherspoon) ukazuje Bobovi (Kiefer Sutherland) jako fotku svého otce, je ve skutečnosti masový vrah Richard Speck. (zajda404)
  • Falešná krev, která byla použita v jedné scéně, vyvolala na kůži Reese Witherspoon alergickou reakci. (zajda404)

Reklama

Reklama