Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (80)

MegaBite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4 slova: Co to kurva bylo... Ne, teď vážně, co to jako mělo znamenat? Tvůrci asi chtěli udělat trochu hororovější atmosféru, což ale vůbec nedopadlo dobře. Jednak se o žádný horor nejedná, spíš je to taková parodie, a za druhé tenhle díl nemá vůbec žádnou pointu, na kterou jsme u BM zvyklí. Ta Česká Republika byla taky docela komická, protože jestli tohle bylo v ČR, tak já jsem královna Anglie. Tohle bylo hodně špatný, ač byl rozjezd zprvu celkem poutavý... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanúšikovia BM asi neprijímajú odklon od sci-fi a príklon k čistokrvnému hororu, avšak sama o sebe je táto epizóda trefnou, cynickou, krutou a krvavou satirou na médiá, hviezdny status, paparazzi a podobne a zároveň aj revenge filmom, čiže v tomto smere stále ideme v myšlienkových prúdoch nastolených v prvej epizóde. Výhodou je krátka stopáž, Mazey Day má rýchle tempo od začiatku do konca a čo bude ďalej, si musí divák domyslieť. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Linka o nejhlubším dnu společnosti - paparazzi byla poměrně zábavná a zajímavá. Samozřejmě nemohl chybět odkaz na Českou republiku, kterou si tvůrci tohoto seriálu pravidelně vybírají, pokud jde o chudobu či nově i o vlkodlaky. Pobavil mě "český policista", který mluvil prakticky polsky. Vlkodlak byl ztvárněný parádně, ale přišlo mi to hodně navíc, celý závěr byl divně uspěchaný a hlavně se to do série Black Mirror ani trošku nehodilo. V rámci této série suverénně nejslabší epizoda.  [55 %] ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clara Rugaard hrala velmi odusevnene v sci-fi filme Mother (2019). Tuna sa mi pacil nahlad do "uslachtileho" povolania paparazzov. Mnohokrat sme ich videli i v reale "fungovat" a provokovat pre reakciu ich "objektu". Osobne su mi tieto praktiky a ludia, co ich robia bytostne odporne. Napriek tomu sa mi film pomerne pacil az po samotny zaver, ktory to neskutocne zmrsil. Skoda. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slabý díl, který mě téměř nebavil. Zahrané to bylo dobře, potěšila a pobavila Česká Republika a to je tak vše. Žádný přesah, nenabádá k žádnému zamyšlení,k nic to nechce a nic to nedává, prostě se to stane, tečka. Diváku, víc si trhni nohou. Tak takhle ne, vážení. Zatím bych celou sérii nazval spíše slabším odvarem a odklonem nejen od tématu Black Mirror, ale hlavně od kvalitního zpracování a především scénáře. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják. V té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)

Reklama

Reklama