Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nick Cage a jeho současná kariéra. Už to není co to bývalo. - Takhle zní většina komentářů na jeho nové filmy. Už to není co to bývalo? Bavíme se o dvouleté "krizi", která vlastně není krizí. Akorát tomuto období chybí nějaké výraznější dílo. Natočil sice dvě hovadiny, ale to natáčejí i jiní. Já mu stále věřím :) Next není bůh ví jak originální, ale zpracován je celkem dobře. Nick se zhlédl v Tomovi Hanksovi a zkouší, co jeho vlasy vydrží, Julianne Moore a Jessica Biel jsou ozdobou jakéhokoli filmu a Lee Tamahori již sice není ten kvalitní režisér co býval (Na ostří nože, Rodina Sopránů), ale předvedl o třídu lepší výkon než v poslední Brosnanově bondovce. Vizuální efekty jsou otřesné (padající auto nebyl vizuální efekt, to bylo padající auto) a proto nemůžu jít s hodnocením výš. Závěrečná pointa sice překvapivá, ale rozhodně ne šokující.. Snad Lovci pokladů dvojka dopadnou o něco lépe. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernbaum .. Znásilněný Dick pro potřeby bezmyšlenkovité tuctové výroby. Chůze po cestičce osudu formou: pokus - omyl - DALŠÍ pokus... Ještě než se děj dostaneme k akční složce filmu odkroutí si Cage a Biel hutnou romantickou story. Jessica je naštěstí přitažlivější slečna než Mendes, to byl jeden z mála plusů oproti nedávné tragédii Ghost Rider. Jinak jich už mnoho není a Next je jen DALŠÍ špatný film v kariéře Nicka Cage. Očekával jsem totiž hlavně megalomanský akční sci-fi film (ten Tamahori sváděl k takovým myšlenkám) a tím, na pár krátkých přestřelek až v druhé polovině, Next rozhodně není. Řada scén je poctivě levně digitálních a nutno dodat, že vypadají otřesně, včetně výbuchu atomovky - to už i seriálová produkce (Heroes) zvládne kvalitněji explozi. Je to zkrátka DALŠÍ, převážně romantická sci-fi ptákovina s debilním závěrem, který je výsměchem budovaným pravidlům a boří jakýkoliv kladný dojem z předešlého děje.. Déjà vu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka z pera klasika SF Philippa K. Dicka má velký potenciál, bohužel ve filmu je rozemletá na prášek pudru jemnější, aby i ženy mohly úlevně vydechnout "to nám to zas krásně dopadlo." Tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jak schopnost hlavního geroje pojmout, takže jednou je to přimhouření očí a nahlédnutí do budoucnosti, jindy Nicolas Cage namnožený ve stylu agenta Smithe zkoumá v reálném čase systémem pokus-omyl. Vypadá to, jako by sami scénáristi nepochopili, jak to vlastně funguje. Smysl plánu teroristů jsem nepochopil, ale vzhledem k tomu, jak se ve filmu mluvilo o svobodě a tomu, že mluvili francouzsky a německy, jde zřejmě o široké spiknutí celého světa proti pravým americkým hodnotám. Cage si odehraje svoje a jde pro výplatnici, Julianne Moore si střihla další odpudivou roli nezávislé silné ženy, pro kterou jsem jí v Potomcích lidí tak přál tu kulku do krku. Krásu zastupuje Jessica Biel, jejíž vrchol přichází ve sprše. No skutečně. I tak bych možná ty tři dal, protože námět se triu scénáristů přece jen nepovedlo úplně zlikvidovat, nebýt povinného závěrečného zvratu, který prostým leč násilným způsobem vše vrací ke v úvodu zmiňovanému hepáči. Pokud chce člověk vypnout, nudit se nebude, ale nesmí u toho moc přemýšlet. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to dělám, dvě minuty dopředu sice nevidím, ale vždycky uhodnu film, který se mi bude líbit :-) Ok, kecám, vždycky ne, ale tady jsem se trefil! :-) Ale jinak by se mi ta schopnost s budoucností líbila, hned na začátku jsem přemýšlel nad balením ženských a zkouškách ve škole, zajímavé. __ Next je jednoduchou hollywoodskou podívanou, kterou musíte brát s nadhledem. Postrádá to logičnost, ve spoustě scénách jsem se zamýšlel nad těmi dvěmi minutami, někde to bylo uděláno úplně obráceně a někděúplně mimo. Například to, jak mu dává do džusu uspávací prášek, vždyť to byla úplná blbost. Postrádá to jakýkoliv movit. Co je to za teroristickou organizaci? Jak se oni dozvěděli o Crisovi? Proč chtějí odpálit tu raketu? Nevíme nic, můžeme dedukovat a tohle není zrovna ten nejlepší způsob jak trávit čas. ___ Ok, právě jsem celý film zkritizoval, ale přesto se mi líbil. Utekl jako proud vody při povodních, na Cageovy vlasy jsem si zvykl, Jessica Biel je opravdu božská, Peter Falk potěší, Jul Moore jako šéfka komanda plného mužů je vážně sexy a ten konec... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Časti filmu sa nakrúcali v San Bernardinu, v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama