Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hádam nikdy som nedal jednoznačnejšie tri hviezdičky ako teraz. Škoda, keby mal film takú úroveň ako posledných dvadsať minút, bola by to paráda. Slabo využitý potenciál skvelých nápadov použitých vo filme(dome), ako napríklad samozapaľovacie svetlá atď. Aj napriek na horror len dvom vraždám má celkom slušné ľakačky(prebehnutie mačky), ktoré sú však len akýmsi vedľajším spôsobom nahnania strachu, nie priamo zimomriavkovým pocitom hrôzy z vraha. 60%. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Uz dlouho jsem nevidel neco tak hloupeho. Strili se jedno hororove klise za druhym, Camillia Belle zmatene pobiha s telefonem po baraku, vrah se u toho schovava za kvetinace a neni schopny tu holku proste zabit, pricemz se chova jako klasicky idiot typu -proc bych se za ni ty dva metry rozbehl, kdyz se muzu blizit krokem stolete babicky a dat ji tak sanci aby zdrhla za dvere, zabouchla je, zamkla, smichala fofrem pisek, vodu a cement a dvere jeste radsi zabetonovala-. A samotne finale? Pokud film preventivne vypnete, prijdete pouze o dve vrestici decka a koupel v jezirku (mimochodem to jezirko je primo v centru luxusni vily. Zasrani prachaci :-) ) 40%. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle je přehlídka hororových klišé. Simon West se snaží přesvědčením "méně, je někdy více" zahrát divákovi na nervy. Ano daří se mu to - mě na nervy zahrál, ale asi ne tak jak si sám představoval. Připadlo mi to jako úvod z Vřískotu, natahován na hodinu a půl. A blbost Jill (Camilla Belle) neznala mezí. Za své chyby by si smrt zasloužila...škoda. Jediné co působí dobře jsou některé lekačky, ale jinak je to zbytečný film. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Že pôjde o festival horrorových klišé som vedel už pri prečítaní anotácie. Ale ruku na srdce - kedy sme v tomto subžánri naposledy videli ozaj originálny príbeh? Po rozťahanom, ba až takmer dementnom začiatku to nabralo celkom solídne tempo a svoju "nenáročnú, zábavnú" funkciu plní film až do konca. Áno, je to síce príbeh o tom, ako jedna /pekná/ baba splašene behá po /peknom/ dome, ale vždy lepšie, ako trebárs pozerať na dôchodcov, pobehujúcich v čase akciových zliav po Kauflande. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si nedal nějaký ten horor, a tenhle mi náhodou padl do oka, ač jsem původně neměl v plánu se na něj koukat (byla to náhoda, že jsem šel kolem televize a zrovna to tam bylo zapnuté). Ale zkusil jsem to a rozhodně si troufám říct, že jsem nelitoval. Už od příchodu hlavní hrdinky do rozlehlé vily je zde budována děsivá atmosféra strachu, která s postupujícím časem stále více svírá jak hlavní hrdinku, tak i diváka. Závěr je už pak tolik toužebně očekávaným vrcholem filmu, kdy se konečně začíná dít to, na co jsem se těšil od příchodu hlavní hrdinky do vily. Musím uznat, že režisérovi se opravdu povedl správně vystupňovat atmosféru i děj a nasnímání exteriérů kolem vily je prostě dokonale děsivé. K dobru nutno připočíst také účast velmi hezké Camilly Belle (mám slabost pro brunetky, takže dívat se na nádhernou hlavní hrdinku mě rozhodně neomrzelo až do konce). Zkrtáka tohle je povedený horor, ale bohužel to čekání na nějaké smysluplné rozuzlení trvalo na můj vkus relativně dlouho a na rovinu říkám, že pokud by nebyla v hlavní roli taková sympatická brunetka, tak bych se asi chvílemi i nudil. Takže celkově uděluji tomuto filmu solidní tři hvězdy, na ty čtyři hvězdy, o kterých jsem také uvažoval, tam přece jen ještě něco scházelo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Remake je stejně jako původní snímek z roku 1979 natočen podle městské legendy "The Babysitter and the Man Upstairs" datované do roku 1960. (Terva)
  • Překrásný dům, ve kterém se děj odehrává, není bohužel skutečný. Exteriéry byly natočeny v Franklin Canyon Park a Beverly Hills. Samotný interiér je dílem Traci Kirshbaum. (em.redrum)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama