Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to kanadský film poteší veľmi kvalitá vizuálna stránka filmu. Naozaj som sa cítil niekedy akoby som sledoval dokument - keby som nevidel Mauriceovu ženu, ktorá od 17 rokov až do 30 vyzerá úplne rovnako. Tvorcovia mohli rozvinúť aj nejaké svetlé stránky jeho života, takto to vyzerá, že celú kariéru bol stále podceňovaný aj cez to, že dával góly a bol najväčšou hviezdou ligy. Dupuis bol ako najlepší hokejista 50-tych rokov neuveriteľne prirodzený, rola bola naňho ako šitá. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Merci beaucoup pour votre...vytrvalost na cestě k vítězství Stanley Cupu. Tato věta, poděkování manažera Habs svým svěřencům za vítěství Stanley Cupu ve francouzštině, zcela vystihuje celý film, protože je pro mě tak silným zážitkem, jako je celý snímek The Rocket. Maurice Richard se za celou svojí kariéru snažil změnit mnohé, ukázat všem, co je na hokeji krásné a jak se má hrát - tak čestně, s vášní a zápalem, bez rozdílu národnosti. A Charles Binamé to dokázala - zachytil život legendy v brilantním světle a předal nám, obyčejným divákům a fanouškům hokeje, alespoň trochu té hokejové krásy, jíž "Raketa" po celou svojí kariéru rozdávala slavné kanadsko-americké soutěži. Pokud celý život tuto hru s černou pryžovou věcičkou zbožňujete a obdivujete, přejete si alespoň vzdáleně nakouknout do historie NHL, životopisné drama z kolébky hokeje je přesně pro vás. Na plátna kin se totiž dostal, leč musím přiznat že pro mě velmi potichu a znenadání, nejlepší film o hokeji, jenž jsem hltal doslova od první vteřiny až do závěrečných titulků. Skvělý příběh a režii ještě doplňuje Roy Dupuis v hlavní roli. Třešničkou na dortu jsou Viny Lecavalier a Sean Avery. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všem těm floutkům kteří chtěj ve dvaceti milionový smlouvy a přitom se sotva drží na nohou, bych tenhle příběh o neuvěřitelný dřině a vůli něco dokázat pustil. A jejich rodičům tlačícím na trenéry taky. Vedle silnýho motivu můžeme sledovat i náhled do hokejovýho pravěku, kdy crčící krev, vyražené zuby a monokly byly denním chlebem všech tehdejších hráčů. Snad tehdy vzniklo rčení o nejtvrdší hře na světě. Co mi moc nesedlo byl v tomto případě Roy Dupuis. Ne že by nebyl vhodným typem nebo hrál špatně, ale mě jeho Maurice Richard přišel jako neskutečně depresivní chlápek. Ale to bude spíš chyba scénáristů. Každopádně mě v souvislosti s Richardem napadají jména řady našich sportovců, jejichž příběh byl neméně silný a určitě by si zasloužil zpracování. Plánička, Zátopek, Mikoláš, Modrý a vůbec celá parta uvězněných hokejistů atd.. Kdy se dočkáme? 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem sledoval pořád dokola šestidílný dokument Legendy hokeje o dějinách NHL. Z celé plejády hráčů mě tehdy nejvíc zaujal jeden ... Maurice Richard. Životopisný film o něm byl pro mě proto velkou nostalgií, ale především výjimečným filmovým zážitkem. Když napíšu, že atmosféra byla autentická, pořád to přesně nevystihuje, to co jsem viděl na monitoru před sebou. Při záběrech z hokejových zápasů jsem si často nebyl jistý, jestli tam tvůrci nepropašovali ukázky z dobových dokumentů. Velice se povedly i scény mimo led, které občas svou kamerou a barevným laděním navozovaly pocit, že opravdu sledujete autentické záběry. Roy Dupuis se opravdu na dvě hodiny stal Mauricem Richardem. No a celý příběh se centralizoval vlastně na nenávist mimomontreálských hráčů a fanoušků vůči Richardovi, nefér praktiky rozhodčích i šéfa ligy a snahu jednoho člověka to změnit, takže jsem měl občas pocit, že nesleduji životopisné sportovní drama, ale akční film s názvem Sejměte Richarda nebo thriller o boji proti totalitnímu režimu - zde vedení NHL. (Nevím na kolik bylo vše v tomto ohledu pravdivé a nakolik si tvůrci události pro větší dramatičnost upravili, ale vem to čert. Vyšlo jim to na jedničku a po tom, co jsem si včera četl o praktikách NHL v tomto období bych se nedivil vůbec ničemu). Napětí vydrželo od začátku do konce a místy jsem se neubránil husí kůži. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (pawleta)
  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (pawleta)
  • Dôstojník RCAF (Royal Canada Air Force), ktorý odmietne Richarda (Roy Dupuis) vziať do armády, má na sebe leteckú bundu z 80-tych rokov 20-teho storočia. V tej dobe boli letecké bundy RCAF totožné alebo podobné ako v RAF a nemali dizajn bundy použitej vo filme. (vander19)

Reklama

Reklama