Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco pro fandy technického hokeje hraného vesměs bez rukaviček. Sice si užijí víc krve, než puků zatoulaných do sítě, ale toho hodného, slušného a krvelačného kluka je třeba povzbudit, aby byl připraven na to, až se mu před bušící pěstičky postaví rolba nebo nějaká ještě zákeřnější obluda. Musím se studem v oku přiznat, že jsem se bavil, ač si z hokejových utkání obvykle pamatuji spíše výsledky než počty vyražených zubů. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase něco vobůroval. Zrovna nyní, v době velkého úhynu brusloidních řezníků (Belak, Rypien, Boogard, Probert) potřebuje toto bohulibé řemeslo mladou, čerstvou, zatím neprolitou krev. A já křičím ano! Jen do toho, pinďouři, ukažte co ve vás je. Pořád lepší než s dalšími onanisty breptat po kafárnách pseudointelektuální kydy o genderových strastech transexuálních scholastiků. Goon je nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký mi byl kdy naservírován. Díky mým verbálním lilliím za typ. Drobný vzkaz jeho Verbalstvu - možná že Guma natolik zblbnul z preferování gruppensexu, že vlezl Parou-beckovi do chomoutu, ale kde by byl dnes pravicově (a pravoslavně) naladěný yntelygent, žvýkající Džegr, kdyby mu před lety nehlídal kakáče.... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který hokeji už dávno a beznadějně propadl, respektuju vše, co k němu patří (ať už si to užívám více či méně). A Goon mě tak svým tématem dost lákal. Co se týče samotného zpracování hokejových zápasů, film působí místy naivně, ale tvůrcům evidentně nešlo o nějakou autenticitu jako spíš vystihnutí atmosféry (navíc nahlížené značně uvolněnou optikou), stejné je to v případě onoho skutečného příběhu, kterým se snímek opravdu jen inspiroval. Ale dění při zápasech mě bavilo, strhávalo (komentátorovy glosy zas rozesmávaly) a maximálně jsem fandil hlavnímu hrdinovi (i když bylo jasné, jak vše skončí). Ovšem mnou zmiňovaný sport či konkrétněji šarvátky dostávají v tomto filmu jen zhruba půlku prostoru. Odvrácenou stranou snímku je pak vše mimo led. Od Dougova vrcholně trapného kámoše přes 2 ruské (?) spoluhráče (kteří za ním byli co do nevtipnosti v těsném závěsu), pochybnou rodinu až po násilně vsunutou (a nefungující) romantiku. A všechna tato negativa sráží jinak slušně rozjetý film až k průměru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate naprosta hovadina, ale reziser byl radne vychcanej a tak si tu neco najdou chlapy i zensky. Je tu totiz jak romanticka linie, kde Stiffmeister bali zenskou a je to sice naprosto dutej, ale jinak hodnej a pozornej pritel. A k tomu tu je kontrast v jeho chovani na lede, kdy sice moc bruslit neumi, ale sereze naprosto kazdyho do krve. Zadnej vyraznej pribeh tu neni, proste jednotlivy zapasy, kde je kladenej duraz vzdy na Seannovo bitku a mezi utkani trochu ty romantiky. Vysledek je sice zabavna, ale v podstate nijak extra vtipna komedie s krasne brutalnima bitkama a sympatakem Seannem, kterej se nejak podezrele ale zakulacuje nebo to mozna jen delaj ty fousy. Lepsi 3*. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tento film nějak stručně popsat, řekl bych, že to to blbý, až je to vtipný. Sice je od začátku naprosto jasné, o co jde, kam to celé směřuje a hlavně, jak to skončí, ale to vůbec nevadí, protože tenhle film si nehraje na seriózní vědu, ale nabízí hodně ujetou, ale o to svěžejší komedii, v tom nejlepším slova smyslu. Sean sice musel kvůli roli hodně přibrat( hlavně ve svalech), ale role hokejisty- bitkaře se zhostil velmi obstojně. A že za svou roli asi nedostane Oscara? Čert to vem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama