Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

predators 

všechny recenze uživatele

A máme tady druhý Goool. Bohužel už nebyl tak krásný jako ten první. Všechny přihrávky byly hodně čitelné, přesto došlo k zakončení. Tentokrát ovšem rozhoduje David Backham. Ano, je to tak. Vše, co mělo být řečeno, již padlo v prvním díle. Tohle už byla pouze nastavovaná kaše, zato zbylo více prostoru pro hru samotnou. Ale to je asi tak všechno. A nápis ... to be continued...? Že by další přestup? :-) 50% ()

Degreet 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování mé oblíbené jedničky, ve které se musí Santiago poprat se stále vzrůstající popularitou a penězi. Pro fanoušky fotbalu povinnost, minimálně fotbalové záběry stojí za to. Navíc vůbec nemám problém s tím, že je to plné product placementu, naopak veškeré přiblížení realitě, včetně opravdových hráčů, se mi líbí. K tomu navíc opět dobrý soundtrack a kamera. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi velmi líbila, ale druhý díl by se dal shrnout jako jedno velké klišé. Dějová linie ze Santiagova nefotbalového života místy připomíná telenovelu se stokrát viděnými replikami. Fotbalová utkání vyvolávají na tváři fanouška ironický úšklebek. Někdy mi připadalo že sleduju některý z mnoha amerických rodinných filmů o baseballu. Všechny góly padají zásadně v poslední minutě, zvoleje (1x dokonce nůžkami) a přímo do šibenice :). ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Gól 2, vyzerá presne tak ako dvojky vyzerajú. Po napočudovanie vydarenej 1 príde takéto niečo. Musí sa uznať, že sa zabavíte, začínate čoraz viac milovať Gavina Harrisa( aspoň teda ja), čoraz viac vám ale lezie na nervy hlavný hrdina. Je to v podstate zaujímavý príbeh o tom, ako človeku stúpne do hlavy sláva a potom ju nedokáže z hlavy vyliať. Celkovo to bolo dobré, veľmi pekné góly, prijateľný scenár a úžasný soundtrack. Nepriaznivo na mňa pôsobí dĺžka filmu a niektoré výbočky z hlavného deja, ktoré film nadarmo spomaľujú a robia ho viac premýšľacím, ako sme očakávali. Flm Gól si zapíname asi pre futbal a nie pre nejaké rodinné záležitosti hlavného hrdinu.60% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)

Reklama

Reklama