Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou shlédnutých dílech (Lyonské nádraží, Eschede) jsem dal 4 hvězdičky. Teď ale po dalších asi 4 dílech snižuju na 3. Nejvíc mi asi začala vadit hrozná zdlouhavost, opakování záběrů, "slowmotion" a přehnaná dramatizace. On by se totiž nakonec každý díl, nebýt toho všeho, vešel do 25 minut a hned by to bylo daleko poutavější. Škoda. Každopádně některé díly za vidění stojí. ()

duffi 

všechny recenze uživatele

To neustale opakovani a se muze zdat otravne, ale myslim, ze obsah a podani vitezi, je to perfektni serial a pojaty velmi pristupnou formou. Nejvic mne dostaly letecke katastrofy, kdyz si clovek vezme kolik se jich vlastne stalo, kdy to bylo a kolik lidi pri nich zemrelo, zjisti, ze je to nakonec mnohem bezpecnejsi nez jizda autem. Skoda ze se u nas vysilala pouze prvni serie, uz maji natocene tri a nevadilo by mi si zbytek koupit na dvd, pokud by byly s titulky nebo dabingem. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dokumenty o katastrofách, pri ktorých naozaj rozhodujú detaily a súhra náhod, až si človek občas kladie otázku, či za tým nie je niečo viac. Zatiaľ čo obsahovo nemám veľmi čo vyčítať (jedine aby toho bolo viac), po technickej stránke už to až tak ružové nie je. Fakt je ten, že opakovačky ako pre blbých sú pravidlom a keby sa vynechali, bol by každý jeden diel skrátený aspoň o 1/3. To že niektoré časti sú v podstate jednou a tou istou schémou by som vedel odpoustiť. Tentoraz však nechám zvíťaziť obsahu nad formou. ()

in4mator 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejznámější havárie a katastrofy s odstupem času je velice zajímavý, mě osobně zajímá hlavně pomyslná druhá část jednotlivých dílů - tj. analýza příčin vedoucích k havárii nebo katastrofě. Seriálu přidává na zajímavosti hlavně zvolené schéma, kdy se nejdříve zběžně seznámíme s několika lidmi dotčenými katastrofou (tím se lépe vcítíme do jejich situace a nejsou to pro nás anonymní osoby), následuje rekonstrukce událostí před katastrofou s výpověďmi již známých lidí, které dění oživují a nabízejí pohled "nezasvěcené" osoby. Nakonec jsme provedeni procesem vyšetřování, které je sestaveno tak, aby bylo atraktivní pro diváka (tomu pomáhá hlavně využití počítačových simulací, barevných znázornění nebo vyjádření různých odborníků). Jako třešnička na dortu je tady ve většině případů závěrečné ponaučení (ne pro diváka, ale pro konstruktéry, projektanty, piloty, techniky, úředníky a jiné větší či menší odborníky) - většina neštěstí, hlavně průmyslových havárií totiž vede ke zkvalitnění konstrukcí, přepracování zastaralých systémů, zpřísnění kontrol nebo norem, k vyšším nárokům na školení obsluhy atd. Jediné, co mně na seriálu vadí, jsou několikrát opakované stejné záběry a/nebo stejné komentáře. Kromě toho, že to je občas dost otravné, je tímto každá epizoda zbytečně o dobrých 5-10 minut delší. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál jehož tvůrci přesně věděli čeho chtějí dosáhnout (ukázat nám jak malá chyba dokáže zabít stovky lidí a zničit majetek za stovky milionů) a vybrali si k tomu velice zajímavé katastrofy. Nicméně, jedna skutečnost mi poněkud drásá nervy a to je neustálé opakávání toho, co už jednou řekli a to kvůli častějším reklamním blokům na původní tv stanici. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • O tejto katastrofe bol natočený aj film Kursk (2018). (ČSFD)

Reklama

Reklama