Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Kombinace dětského filmu, zombie hororu a Stepfordských paniček. Poselství o tom, že nemít vlastní zombie je out, a že zombie jsou lepší než tátové. I když barevný styl šedesátých let mi celkem vyhovoval, přišel mi film občas až příliš kýčovitý a utahaný. Pár vtipů a výkon Billa Connollyho, i když i ten mohl být lepší, (dobrý herec se pozná podle toho, zda je mu rozumět i když nemluví) mě nijak nevytrhl z letargie která me po dobu filmu provázela. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně zvláštní film ! Už podle traileru jsem si nebyl jist o co vlastně půjde . Ten film je totiž originální , což je v dnešní době prakticky zázrak . Funguje to dobře jako horor , ale i jako komedie . Má to v sobě , ale i prvky počátků sci-fi filmů , tak že to funguje dobře i jako retro . Hlavně ten úvod opravdu stojí za to . Mohu doporučit všem těm co chtějí vidět něco , co se jen tak nevidí . ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fido úžasnou, nápaditou a vtipnou formou rozvíja ideu z konca filmu Shaun of the Dead, a to priamu domestikáciu zombiekov. Čierna komédia ako noc zasadená do prekrásneho a čistého prostredia 50.rokov v USA je založená hlavne na koncepte filmov malý chlapec a jeho pes. Práve tie prvky pôsobia skôr umelo, avšak výsledok je nadpriemerný a rozhodne sa jedná o jedinečnú originalitu v zombie svete. A Billy Connolly zahral Fida priam bravúrne. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, ta Carrie-Anne Moss je čím dál víc sexy a oblečky ze 60-tých let jí sluší víc než ty latexové z Matrixu. Už jen za její vizáž a herecký výkon bych dal 4 hvězdičky, ale poté, co jsem se sesypal z křesla po scéně, kdy manželovi oznámí své těhotenství a ten jí zklamaně odpoví "Obávám se, že další pohřeb si při mém platu nebudeme moct dovolit." dávám ultimátní hodnocení. Tenhle film prostě stojí zato. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud odpustíte tvůrcům to, jak naložili s chováním zombie a vlastně s jejich celkovým charakterem, tak potom si užijete nevšední zombie komedii s vtipným a neotřelým nápadem. To vše za zvuku nádherné dobové hudby a pěkných kamerových záběrů. Nevidím důvod, proč bych měl hodnotit níže než hodnotím, tedy 75%. :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama