Reklama

Reklama

Red Road

Trailer
Drama / Thriller / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie / Dánsko, 2006, 113 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jackie pracuje jako operátorka bezpečnostního kamerového systému CCTV, jehož kamerami je skotské Glasgow neustále monitorováno. Život v ulicích Glasgowa pozoruje Jackie denně na monitorech a svou povinnost chránit lidi, které zná pouze z obrazovek, bere velmi vážně. Sama si však drží všechny od těla, její uzavřený život má svůj řád a klid – až do chvíle, kdy na monitoru zahlédne muže, o kterém si myslela, že už ho nikdy neuvidí. Posedlost, s níž neznámého muže začne pronásledovat, ji brzo dovede do Red Road, shluku strohých domovních bloků na severním okraji Glasgow. Jackiino skrývané tajemství tady začně vyplouvat na povrch a drama o posedlosti tak směřuje k překvapivému rozuzlení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trýznivě komorní drama, bolestně intimní obsah zpracovaný maximalisticky civilní formou až na dřeň. - - - P.S. Chápu, že pro leckoho nesnesitelné... Filmově molekulární kuchyni holt nelze servírovat tukem oplácaným mezimozkům, libujícím si v popkultuní krmi typu MacBůček ve vymaštěném papíru... - - - P.P.S. To jigizlivé P.S. jsem prosím musel, po nahlédnutí nízkých hodnocení a pročtení některých zdejších komentářů zas... %-[.. ...A teď si kluci utíkejte užít nějakýho toho manickýho bankomana Hřebejka či vejdělečně plytkého Vejdělka, strašnosti pana Stracha nevyjímaje... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 25.4.2011 na >prorezle minimalistickém prostoru< , hodnocení 305., komentář zde jako šestadvacátý - 26.4.2011) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Pomstou, odplatou nebo hněvem nemohou být křivdy odčiněny. Zlo může být vyloučeno jen dobrem. Pomsta může zplodit jen novou křivdu, nebo prodloužit její trvající nepřátelství. Schovívavost a odpouštění jsou potřeby k nápravě ostatních i sebe samých." Velmý zajímavý pohled na člověka tak vnitřně zraněného, že mě vůbec nenapadlo, až jak sebedestruktivně může Jackie uvažovat. Bezútěšné, trýznivé a bolestné. A ne pro každého stravitelné. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

lars von trier + zentropa = zaujimave projekty. tento toboz.. realisticky nahlad do zivota policajtky obsluhujucej mestske kamery vyrovnavajucej sa s krutou minulostou.. smutne, velmi realne, skvelo zahrate a hlavne autenticke.. netradicny typ filmu, ktory mohol dopadnut ovela horsie, ako dopadol.. silnych 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá dráma ženy, pokúšajúcej sa vysporiadať s dávnou tragédiou tvrdou konfrontáciou s tieňom minulosti. Civilný Dogma štýl, originálny scenár, prirodzení herci. Čriepky dávnej tragédie sa odhaľujú postupne, pričom pred zložením výsledného obrazu nechýbajú viaceré nečakané prekvapenia, konfrontované s vlastnými domnienkami, či odhaleniami diváka. Svet videný z odstupu vs. svet reality naživo. Presvedčivo vyobrazené pošmúrne panelákové predmestie Glasgowa, plné skladiskových priestorov, garáží a vežiakov pre sociálne prípady spolu s otvorenými pohľadmi do vnútra bytovej párty, či na sexuálny styk. Pozn. Ide o prvý z trojice filmov projektu Advance party britskej Sygmy a dánskej Zentropy, v ktorom traja rôzni filmári píšu tri rôzne scenáre, ale každý z nich musí použiť deväť rovnakých postáv. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsem na ni v hodnoceních tvrdá, ale taky vím proč. Od jejího prvního filmu (Vosa), ví, co chce natočit, ví, jaké budou její fascinace tématické, motivické i nástrojové, a hlavně z toho opravdu křičí talent rozené filmařky. Její nesmírná, lačná chuť naštvaně a surově pracovat s ruční kamerou, krutým, až brutálním střihem, sevřeným rámováním a ne-kompozicí, až to chvílemi málem vypadá jako nešikovnost. Je tím až roztomilá, dojemná, jako kousavé kotě, jako její hrdinky, ale pořád je to zatím tak, že ona sama ještě nedospěla, nesmířila se a nevyrovnala, a její jediné téma, s nímž se pasuje od prvního záběru v prvním filmu, zatím pořád beznadějně pohlcuje ji. Je patetická, sama příliš touží po katarzi, než aby ji mohla filmem poskytnout druhým. Zatím je to ještě volání o pomoc. Ale přijde čas, a ona se oprostí, vyzraje a vyzraje nad vším - viděla jsem už, co dokázala dál, takže vím, o čem mluvím. Tady je to ještě pískle, zranitelná cácorka. Ale pere se s tím a získá navrch. Tahle režisérka a vůbec ženská je vážně třída. *~~ ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama