Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je teda hrůza osobně, ale grafika zase až tak hrozná nebyla. Rozhodně jsem i v Amerických 3D animácích viděl horší, to teda určitě, a že tohle dělalo pár nadšenců z Prahy, proč ne, jen to nemuseli tolik přehánět s tím, aby chytli co nejširší objem diváků. Nedokázali si totiž podle mě rozdělit, pro koho to bude určený. No i když to bych přeháněl, každopádně pro dětičky tohle určitě být nemůže, je to až moc ujeté a sexistické. Na druhou stranu já se u toho zasmál, párkrát, a to mě dost mrzelo. Rozhodně ten příběh měl na víc. Ale co čekat od české 3D animované pohádky, to radši opět ty hrané, ale upřímně ty tři hvězdičky tomu dám. Ta snaha se cení, už jenom proto, že ten tým byl stokrát menší než v Americe jakýkoliv, co tvoří 3D filmy, a hlavně s tisíckrát menšími zkušenostmi. Podle mě i tak dokázali zázraky a ty se musí ocenit. Škoda jen, že když už do něčeho takového šli a dělali to takovou dobu, že to neudělali pořádně. Nechci hanit grafiku, ta se mi kupodivu líbila. Spíše mě mrzel ten příběh. Mohl být daleko lepší, když už takhle dřeli. Naopak dabing samotný byl v pohodě, a kostra příběhu taky nebyla marná, taková ta klasika, co víc čekat, ale ten obsah...ten obsah. ()

bouncer odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrá, animace ještě není tak špatná, prostě jen průměrná 3D. Ovšem dabing je příšerný a příběh tvůrci asi považují za sprosté slovo, jinak si jeho úplnou absenci nedokážu vysvětlit. Vtip i nápad jsou ve filmu prakticky nulové. Je to celkově průser a já jsem jen šťastný, že jsem na Kozí příběh nevydal do kina. ()

Reklama

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Pracovalo se na tom 5-6 let, trailery byly docela zdařilé. Animace v plenkách, ale aspoň gotické pozadí má potenciálně jakýsi šarm. Ale ten zbytek. Takhle zabít decentně vystavené motivy je hnus. Emoce, humor, cokoli je špatně bez návaznosti, gradace. Jde o slepené scény hrající si na příběh, ale vývoj nejednoznačný či žádný. A blijí se tu hospodské vtipy, které děti nepochopí. Oslíkovská koza à la shrekovské sequels či jelen Eliott zase dospělé nenadchne. A Matějova transformace? Zoufalost. Máca je  taky zoufalá karikatura. Jsou tu dvě dějství, jehož aktéři se na začátku pozdraví a mají jistou provázanost, ale chladné. A občas se objeví scratovská chlupatá koule, ale stejně si ji možná nebudete pamatovat. Vyprávění na úrovni Kameňáků a to bez **dele. Nechci skákat do bandwagonu českého sebemrskačství, ale toto je opravdu nešťastné. U sequelu jsem byl ve vedlejší místnosti, ale aspoň je snad pro ty děti. Tohle… facepalm. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Hloupost! Žádný děj, humor už vůbec ne, z každé věty čouhala trapnost i ta grafika mě po chvíli omrzela, ačkoliv cesta k dovytvoření tohohle snímku je působivá, přišlo mi to všechno zoufalé a ošklivé. Akorát mistr Hanuš se mi moc líbil... to jsem se i rozesmutnila když byl mrtev. A ta koza byla otravná, že jsem se i tak trochu zaradovala, že je po ní. A ona pak zase oživla:-/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Jeden z prestižních amerických časopisů Animation magazine měl ve svém březnovém čísle Kozí příběh na obálce. (ČSFD)
  • Film v českých kinech zhlédlo téměř 350 000 diváků, prodalo se více než 33 000 jeho kopií na DVD a Blu-ray nosičích a byl přeložen do přibližně dvaceti cizích jazyků. (JoranProvenzano)
  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama