Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Já mám rád sýr a taky mír. Je to nejlepší pohádka o králi posedlém voňavými sýry, jakou jsem kdy viděl. Klobouk dolů přede prací animátorů, kteří v pár lidech odvedli skoro to, co u Pixarů zvládají ve stovkách. Rozdíl tam samozřejmě je, to bych měl špinavé 3-D brýle, kdybych to neviděl, ale přesto smekám. A kdyby z tvůrců do příběhu vytrysklo ještě trochu víc kreativity, bylo by to za pět. Hlavně kvůli jejich vizionářskému a velmi aktuálnímu popěvku: "Kupředu levá, nám čerti neva!" ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Musím tenhle film srovnávat s jeho předchůdcem. Vím, nemá se to dělat, ale nemohu si pomoci. A v takovém srovnání mi to vychází jako hmatatelný a nepřehlédnutelný pokrok. Animace jsou podstatně kvalitnější. Kromě hlavních postav jsou rozeznatelné i kontury všeho kolem. a film tak nevypadá jako loutkohra na rozmazaném pozadí. Zmizela někdejší ponurost a nahradily jí svěží barvy venkova. I dějově film jakž takž drží pohromadě. I když, přiznám se, mi děj přišel malinko roztrhaný, přece jen tu alespoň nějaký byl. Byť infantilní - na což tu mnozí žehrají. Když k tomu ale přistoupíme jen jako k nezávazné a hravé pohádce pro děti, je to moc pěkné. ()

Reklama

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jasně, stejně jako jednička to není žádná velká bomba, ale moje děti se docela bavily a pro ně je to - dle mého názoru - především. Srovnávat animaci s animáky Pixaru může podle mne jenom blázen, koneckonců by to byla ostuda velkých studií, kdyby z toho na celé čáře nevycházela vítězně. Takže pro mne vcelku OK, naopak spíše chválím za snahu a české reálie. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Jako film pro děti, kterým je to hlavně určené asi dobrý. Já jsem si v první půli říkal, že to není tak hrozné, jak mi bylo avizováno ze všech stran - vadil mi jen oděv Dlouhého. Druhá část ale dost značně pokulhávala. Přišlo mi, že se tvůrci víc soustředili na efekty a omáčku, kterou celé dílo začali znepříjemňovat, a vytrácel se smysl pro děj. Závěrečná třešnička na dortu v podobě písničky totálně zabila celý film.. Elektrické kytary ve středověku a text písničky pro děti o feudálech a karbidu? Co to sakra...??? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Animace mi náhodou připadala děsně roztomilá, snad první film, u nějž jsem z osminohýho něčeho neměla bobky, ač jsem na to stejně koukala značně nedůvěřivě. Věřím, že malým dětem může pohádka připadat parádní a vydrží u ní několik repríz, já se sice sem tam nudila, ale i tak mi to přišlo v mezích možností fajn a vůbec né tak tragické, jak tu někteří hlásají. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Od začátku výroby snímku se vystřídalo více než dvanáct animátorů z ciziny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Tvůrci filmu některé záběry upravovali i sedmdesátkrát. (JoranProvenzano)
  • Film si odbyl premiéru 1. 6. 2012 na zlínském filmovém festivalu ještě v nedokončené verzi. (Kolbenova)

Reklama

Reklama