Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor v hlavní roli s Karlem Rodenem? Proč ne, řekl jsem si. Jenže to jsem ještě netušil, jaké peklo mě čeká. 90minutová nuda porcovaná primitivními lekačkami, dvěma chodícími zombies a nepříliš atraktivní hrdinkou v hlavní roli zamotaného příběhu, který už tu byl tolikrát předtím... + za Karla Rodena, zbytek shit. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Na hororech mě baví nejvíc zápletky a jejich postupné odhalování. Málem mě Karel Roden svedl ke 3 hvězdičkám, ale tento film je dost slabý. Vlastně vám hned na začátku prozradí jak skončí a jediným důvodem proč sledovat dál je jen zvědavost jakou "story" si scénáristi vymysleli. Ještě furt mám nutkání dát 3... :o) Roden hodně zapůsobil :oD ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zacalo to neskutocne dobre. Strih, atmosfera, kamera, prostredie, lakacky to vsetko bolo v ramci zanru vyborne a ja som si uz v duchu hovoril ze som konecne narazil na kvalitny horor. S pribudajucimi minutami sa vsak na povrch dostavila dejova prazdnota, ktora sa nakoniec utopila v totalne prekombinovanom, plochom, predvidatelnom a tupom konci. 50% a to som povodne uvazoval nad 4*. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi dobře vybrané prostředí současného Ruska. Obrovská země s neuvěřitelným ( nejen ) byrokratickým nepořádkem, díky čemuž zde může kdokoli zmizet, jako jehla v kupce sena. Navíc země disponující zlověstným potenciálem pověstně široké ( a pověrčivé ) ruské duše. Ideální prostředí pro hledání tragické minulosti jedné rodiny, jež se odehrála v jakési osamělé usedlosti hluboko v lesích. Však začátek je taky parádní: příjezd do města s panoramatem paneláků, jednání na úřadě, odjezd do venkovské samoty, první setkání s prostými pověrčivými starousedlíky a samotný noční příjezd do starého, několik desítek let opuštěného domu...to jest asi prvních dvacet minut filmu. Následuje sice řemeslně skvělá, ale naprosto neinvenční duchařina. Moje první setkání s projektem AFTER DARK HORRORFEST, takže ještě nemohu porovnávat. Zatím tedy dvě * za ten začátek + jedna za vskutku charismatického Rodena. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl The Abandoned hodnotit čistě jen po technické stránce, tedy především co se stylovosti, atmosféry a vizuálu týče, musel bych se pohybovat pouze v superlativech a minimálně na čtyřhvězdičkovém hodnocení, neboť v tomto ohledu jde o skutečně podmanivou pecku, která svým zpracováním nahání mražení a hrůzu každou scénou od začátku až do konce. Syrové, špinavé, nekompromisní prostředí, které budí poctivý děs a hrůzu, brrrr, prostě fakt bez přehánění, zatraceně přesvědčivá bomba. Jenže! Pak je tu ještě zápletka. A to je také vrchol. Ovšem v naprosto opačném slova smyslu. To je vám přátelé totiž taková trubkovina, že vůbec nechápu, proč na onom scénáři tvůrci alespoň trochu více nezapracovali. Krom toho, že to v tomto směru bylo vážně nezáživné, tak především, co se tam vůbec dělo, to na mě působilo, jako by na následném průběhu pracovali autoři snad rovnou za pochodu, mě to vůbec nedávalo nějaký smysl, a i když v závěrečné pointě to do sebe nějak tak nakonec zapadlo, tak stejně takový guláš je fakt provar a celý film to naprosto potopilo. Co se jinak obsazení týče, jistě potěšila účast Karla Rodena, který tu ostatní evidentně přehrával, ovšem tentokrát mu to nedalo zas až tolik práce, protože těch postav je zde vážně minimum a navíc jsou vesměs nevýrazné a nesympatické. Takže zkrátka, je škoda, že film nedisponoval nějakou smysluplnější a záživnější zápletkou, neboť musím zopakovat, po formální stránce je to mazec a fakt zážitek, ale bez alespoň trochu fungujícího děje nemůže žádný takový film prostě obstát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama