Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (218)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 2,573 // Otvárací Víkend USA: $18,782,154 // Režisérske schopnosti Hemingwaya som mal zatiaľ možnosť vidieť len pri seriálovej produkcií Heroesu a Battlestar Galactici, preto som bol celkom zvedavý, ako si poradí s týmto filmovým projektom. Už trailer ma navnadil nato, aby som si Red Tails pozrel, no a vôbec neľutujem, že som tak spravil. Samotný film je po vojnovej a akčnej stránke zvládnutý naozaj kvalitne, len mi tu prekážal taký ten nereálny dej, že 1 lietadlo dokáže zostreliť vojnový krížnik a pod. Vizuálne sú tie scény krásne, ale čo s toho, keď tá nerealita tak hrozne bije do očí........ 70% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, velké překvapení. Nechápu takový počet slabých hodnocení. Já jsem byl velice spokojen, je tam mnoho aspektů, které vás zaujmou. Válečné souboje - ještě jsem neviděl žádný film s tolika leteckými souboji, které jsou podle mě hodně kvalitně natočený. Černí versus bílí - řeší se předsudky a rasismus. Do toho nějaké to přátelství, jedna láska, která překoná i jazykovou bariéru a nesmí chybět pár mrtvých a navrátilců. Za pět! ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Haha. Jasně, válka byla vlastně strašně sranda. Hej, mén, musíme se vrátit na základnu, máme palivo už jen na pět minut. Né, však přiletíme na skopčácké letiště a všechny letadla jim tam rozstřílíme levou zadní a nikdo nás netrefí. Haha, to jsme jim to dali, co vy na to pane Hitler, haha strašně sranda. Héj mén, kam letíš, musíme na základnu. Né, pozdravíme křižník, jedno letadýlko udělá nálet a způsobí mu škody, samozřejmě opět niggu nikdo netrefí. Haha, ty jsi blázen, haha, strašně sranda, tak teda konec legrace a letíme zpátky. Nene, ještě udělám jeden nálet, haha. > Říkám si, tak teď už to černoušek schytá, bude pykat za aroganci<. Ale kdeže! Černoušek udělá druhý nálet, křižník s tím jedním letadýlkem div nepotopí a opět ho nikdo netrefí. Haha, to jsem jim to dal, haha, strašně sranda. Toho skopčáka rozstřílím čelním náletem, haha, to jsem mu to dal, jsem děravý jak řešeto, ale haha, sranda. /// Absolutní urážka všech obětí světové války. P.S. Už mi lezou krkem ty, vymazleňoučké, uhlazené, dokonalé, ale ve výsledku strašně nereálné a umělé CGI výbuchy a destrukce (lokomotiva). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE BAREVNEJ. NEŽERTUJU, PODÍVEJ SE.“ ... ,,JEŽIŠI. NEMŮŽOU BEJT PŘECE VŠICHNI BAREVNÍ....“ /// Po černejch pěšácích jsou na řadě (vybarvení) letci. Problém je, že to není film jako film, ale óda na ,,černou duši“. Je třeba ukázat, jak si žili, kdo byli, jak si svoji pozici vydobyli (kdo byl opravář, kdo velitel, kdo s kým kámošil....). Mezi tím vobčas proběhne demolice maket (či CGI) všeho druhu (mrkni Svěráku, jak se letecky likviduje vlak...) a melou se strašný sračky (na to se radši nedívej...). Teda spíš takový jednoduchý kecy, který nepatřej do válečnýho filmu, ale do Bronxu nebo do nějakýho seriálu. Černí muži rušící předsudky v armádě bílejch – zidealizovaný (prostě mi to tak připadá), ale hlavně dětsky jednoduchý. Ve vzduchu to vobčas celkem ujde, páč můžu aspoň na chvilku zapomenout na ten černobílej patos, kterej se vodehrává tam dole. A přestože se to nezdá - TOHLE byla větší sračka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečnejch událostí. 2.) Knihu od Johna B. Holwaye ,,Red Tails Black Wings....“ číst nebudu. 3.) Miluju červenej vocas. 4.) Cože? Film o černoších a nehraje v něm Morgan Freeman? 5.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu ty komentare, film podle skutecnejch udalosti o cerny letce, ktera se za valky vyznamenala a najednou sou vsichni prekvapeny, ze je film predvidatelnej a plnej patosu. S timhle ja teda problem nemel. Trochu mi vadilo, ze je tu zbytecne moc kecu, nejde o to, ze by tu bylo malo akce a vzdusnejch souboju, je jich tu tak akorat, ale ty cernosi tu hubu snad nezavrou a neustale o necem melou. A jelikoz se furt tak nejak resi to samy, zacne to bejt za chvily otravny. Herci jsou celkem prirozeny a nikdo to nekazi, ale ani tu neni nikdo, kterej by vyrazne vycnival. A ucast Goodinga je naprosto zbytecna. Co se tyce tech leteckejch souboju, ackoliv me letadla nijak nezajimaj, tohle jsou naprosty orgie, misty sice trochu moc digitalni, ale je na to radost koukat. Takze za me spokojenost, dostal jsem vicemene to, co sliboval trailer a nemam duvod davat spatny hodnoceni. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Pokud by „Lightning“ (David Oyelowo) ve skutečnosti inkasoval při závěrečném čelním souboji s německým Me 206 byť jen jediný zásah, byl by roztrhán na kusy a pravděpodobně by okamžitě explodovalo celé letadlo. Me 262 byl vybaven čtyřmi 30mm kanony používajícími výbušné granáty - tři zásahy z této zbraně mohly zcela zničit celou létající pevnost. (Klot)
  • Tři letouny P-51 Mustang, které se zúčastnily natáčení v Milovicích, byly přímo na místě opatřeny dočasnou kamufláží 332. stíhací skupiny, o které film pojednává. Jednotlivé letouny pocházeli ze soukromých sbírek ze 3. zemí, a to z Velké Británie (letoun s registrací G-HAEC, "Big Beautiful Doll"), Norska (N167F, "Old Crow") a Francie (F-AZSB, "Nooky Booky IV"). Všechny tři letouny se v minulosti zúčastnili leteckých dnů v ČR. (Foxhound#1)
  • Lightning (David Oyelowo) pronáší k Easy (Nate Parker) před smrtí větu o „Gruesome Twosome“. The Gruesome Twosome je přezdívka skutečných pilotů 332. stíhací perutě Capt. Wendall Pruitt (jednička v páru) a Lt Col. Lee Archer (dvojka v páru). Lee Archer byl prvním černošským letcem, který dosáhl pěti sestřelů a titulu „letecké eso“, což bylo na dvojku velmi neobvyklé. Dvojka byl vždy méně zkušený pilot, jehož jedinou prací bylo, aby nikdo nesestřelil jedničku. Jednička pak byl zkušený „mazák“, který měl sestřelovat nepřátele. (Aporol)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama