Reklama

Reklama

V den, kdy vědec Eli Michaelson získal Nobelovu cenu za chemii, dojde k únosu jeho syna Barkleye. Únosci požadují dva miliony dolarů jako výkupné, ale otec odmítne zaplatit… V hlavních rolích Alan Rickman, Bryan Greenberg a Mary Steenburgenová.
Americký komediální thriller, který natočil režisér Randall Miller, vypráví o disfunkční rodině, v jejímž čele stojí renomovaný vědec Eli Michaelson (Alan Rickman). Právě dostal Nobelovu cenu za chemii, zatímco jeho syn Barkley (Bryan Greenberg), jemuž se už dlouho nedaří plnit otcova očekávání, se usilovně snaží získat doktorský titul. Jenže když je Barkley unesen, Eli za něho odmítne zaplatit výkupné dva miliony dolarů, což je suma, kterou obdržel jako novopečený držitel Nobelovy ceny. Tak začíná doslova vražedný příběh o rodinném rozpadu, touze, zradě a konečné odplatě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná kombinace krimi a thrilleru u které jsem se párkrát i dost nasmál. Film začíná dost nudně a utahaně, až jsem si říkal ,,na co to zase koukám´´, ale když se namyšlenej vědec se svou manželkou vrátí z předání Nobelovy ceny, rozjede se zajímavě chaotický děj s pár překvapeními. Zvažoval jsem 5* ale ten začátek byl pro mě fakt zbytečně utahanej. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nuže, mně to vůbec nepřišlo jako špatný film. Určitě ale souhlasím s tím, že je hodně nevyrovnaný. Takže pěkně popořádku. Ze začátku klasika, seznámíme se s hlavním hrdinou (Rickman, i když tady není v patách Potterovi, ale synáčkovi, i tak je ďábelský), egoistickým hajzlem, který dělá, co se mu zlíbí (mimojiné si užívá se studentkami, aniž by za to něco dal na oplátku - třeba lepší známku. Těm slečnám prostě nestačí sexy mozek! Nechápu...). Ale pak se to celé zvrtne, když je unesen synáček, s nímž otec nemá zrovna láskyplný vztah. Prostřední část únosu je výtečná, zejména scéna s předáváním peněz, to je geniální...Druhá část už je ale horší a jako by nepatřila k té první (únosce má vše vymyšlené do sebemenšího detailu, a pak jen tak nechá uneseného, aby vše obrátil a převzal vedení, dřív, než stačí mrknout...to asi ne...). A pak dílko spěchá ke konci, který je zbytečně happy...Přesto to byla zajímavá podívaná a spíš bych to hodnotila jako lepší průměr, těch současných 63% je zcela v pořádku. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná černá komedie, která je plná opravdu zajímavých nápadů a dějových zvratů se zde uděje hned několik, ale bohužel jak se říká, všeho moc škodí, a když chce někdo narvat moc nápadů do jednoho ani ne dvouhodinového filmu, tak pak bohužel dojde k tomu, že než divák pobere jeden dějový zvrat a uvědomí si, o co tam vlastně jde, tak už zase dojde k jinému zvratu v ději a divák aby začal přemýšlet nanovo. Opravdu tenhle film má perfektní nápad, má i solidní a chvílemi velmi napínavý děj, je to promyšlené do nejmenších detailů, má kvalitní a známé herce, a kdyby to nebylo tak překombinované, tak bych s chutí dal pět hvězd, ten potenciál zde rozhodně je. Vždyť kde jinde uvidíte jako vždy úžasně a kvalitně hrajícího Alana Rickmana klátit snaživou studentku, kde jinde uvidíte sexy svůdnou Elizu Dushku v roli kalkulující mrchy, která nemá v sexu zábrany? K tomu všemu je zde navíc příběh, který svou originalitou a dobrým nápadem opravdu dokáže diváka strhnout a musím říct, že příběh byl nepředvídatelný a mohlo se tam udát prakticky cokoliv. Zkrátka tenhle film splnil přesně to, co jsem od něj očekával, ale bohužel ta překombinovanost je zde hodně na škodu a já kvůli tomu musím s hvězdičkou dolů. Ale i tak si myslím, že to pro tenhle film nedopadlo z mého pohledu tak špatně, jelikož očekávání jsem měl nemalá a film je dokázal téměř naplnit. Takže jsou to zasloužené čtyři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně tomu škodí strašně dlouhá stopáž, do který se Miller snažil nacpat strašně moc věcí, takže rychlej střih alá Ritchie, kterej by tomu slušel, zase nebyl tak moc využit. Ale i tak vznikla slušná krimikomedie, jíž nelze upřít promyšlenost a výborný obsazení, kterýmu jednoznačně kraloval Rickman vyloženě si užívající roli arogantní profesora chemie. 65% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ne zcela jasně zařaditelná podívaná, která klame tělem... Standartní únosový thiller naroubován do moderního kabátku s techno hudbou Paul Oakenfolda...Místy až komediální a otázkou zůstává, zda cíleně či nepovedenou shodou okolností... K tomu arogantní, egoistický, narcistní, geniální a nevěrný Alan Rickman, jedna sexy básnířka, diplomka o kanibalech a mnoho známých tváří ve vedlejších rolích... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama