Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Podobný námět jako Lovci myšlenek či Saw I. Od začátku se stupňuje zvídavost diváka, co se vlastně stalo a ve skutečnosti kdo je kdo. Jak se ale tahle zvídavost stupňuje, tak je vše stále méně a méně jasné a nepřehledné. Což je nelogické a kazí filmu reputaci. Zejména po závěru, kdy se nějaké věci až nad míru vyřeší, ale zároveň jiné věci se stanou více nepochopitelné. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený žánrový zflikovanec... Dejme tomu, že prvotní myšlenka není úplně zlá, i když vykrádá všechno od SAW, KOSTKY až po NEBEZPEČNOU RYCHLOST, ale scénář je stejně slabý jako je nevalná celá režie. Chabá logika v rámci příběhu dostává na prdel od prvních minut a závěrečná honba za nečekanou pointou to všechno jen v odpovídajícím duchu uzavírá. Přitom taková "sebranka" (skromný rozpočet necelých 4 milionů USD padl pravděpodobně z větší části na ni) musí být snem každého začínajícího filmaře, jenomže tenhle debut se vážně nepovedl. Proklínám tě Simone Brande, za takto promarněnou šanci, za kterou by jiní zabíjeli. 40% ()

Reklama

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Unknown je asi nejvic prirovnavan k hororu Saw, neni to ani tak zanrem, ale spis nizkym rozpoctem, thrillerovou zapletkou a stisnenymi prostory, ve kterych muze reziser rozehrat svoji "partii". Simon Brand narozdil od Jamese Wana nacpal vetsinu penez do hereckeho ansablu a to se mu vyplatilo. Herecke vykony jsou tim nejlepsim co ve filmu je. Ani zapletka neni k zahozeni, jen mi tu chybi povestne filtry a barevne korekce. Ve filmu se objevi par hluchych mist, ale i to se da zvladnout. Dle meho nazoru jde o slusnou podivanou. Necekejte nic (rozhodne ne Saw) a budete spokojeni. 6.5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To bola zase blbosť. Ak sa do širšej distribúcie nedostane film, v ktorom vystupujú známe hviezdy (Caviezel, Kinnear, Moynahan) a známe ksichty (Pantoliano, Pepper, Stormare), väčšinou to znamená, že sa cestou od scenára po spracovanie niečo pokazilo. Videl som ho už dávnejšie, ale viem, že po jeho pozretí som bol poriadne zmätený z jeho prekombinovanosti a "nezmyselnosti". Takýto herci by si nabudúce mali dať väčšieho bacha. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek vezoucí se na vlně úspěchu série SAW s docela slušným hereckým odsazením. Ta průměrnost spočívá především v příliš velké překombinovanosti a nedostatečném objasnění. To vysvětlování pomocí flashbacků mi přišlo strašně nepřehledné a těch zvratů zbytečně moc. Přitom, když je opravdu dobrý a nepředvídatelný, stačí mnohdy bohatě jeden. Zkrátka jsem v tom měl na konci poměrně dost otazníků (nevím, ale asi jsem u filmu nedokázal udržet tu správnou koncentraci), které by mi dozajista při druhém shlédnutí bez problémů docvakli, jenže problém je, že já už další projekci absolvovat nechci. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama