Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyznam sa do hororu /za rok 2007 povazujem za najlepsie horory REC a 30 days of Night/, ale co sa porobilo tuna, na to nemam slov. Ako natrafil som akurat na snehovu burku, odbocenie na vedlajsiu cestu .... a nic. Nic nesuvisi s nicim, strasidelna atmosfera, to je ciste vakuum, herecke vykony mizerne/ziadne, scnera je deravy ako reseto .... mal som problem dopozerat to. Vyplach tak za 5 % ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je perfektní, mrazivé prostředí se dostane pod kůži. Bohužel autoři scénáře se s příběhem moc nenamáhali, takže to vypadá jakoby šlo o první nástřel, ktarý se pak rychle natočil. Tím pádem filmu dost chybí gradování napětí, vývoj vztahu mezi ústřední dvojicí by taky zasloužil trochu víc práce. Přišlo mi zkrátka, že nechybělo tak moc, aby byl film mnohem lepší. Pochvalu naopak zasluhují oba herci, kteří asi vytáhli z partu maximum a získali si moje sympatie. Díky tomu jsem si přál happy end alespoň co se jich týče. Zřejmě jsem romantičtější, než jsem si myslel... :) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem tyhle videobéčka arogantně přehlížel. Bylo jich víc než dost, a já v tý době pásl po větších šajbách. Furt bylo co objevovat. Starý pecky od Fulciho a Argenta, gore klasiky, osmdesátkový slashery, rozjela se francouzská extrémní vlna, Španělé tomu v tý době taky pěkně zatopili, japonskej splatterpunk chytil druhou mízu... Bylo toho prostě hafo, čemu dát přednost. Dneska, když už mám poměrně dost nakoukáno, a moderní horor je víceméně doménou progresivistických woke komunistů a nedá se na něj koukat jinak, než se znechuceným úšklebkem nebo vůbec, je každá takováhle znovunalezená pecka příjemným pohlazením po duši. Samozřejmě, že krapet nadhodnocuju, ale mně to prostě sedlo. Postavy byly sympatický, natočený to bylo dobře, nic mně tam nevadilo, tak co tomu těch pět hvězd nenapálit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)

Reklama

Reklama