Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Možné lehké spoilery : Film se od začátku do konce neuvěřitelně vlekl, přetrpěl jsem ho ale kvůli těm dvěma - Emily Blunt a Ashton Holmes mi byli od první chvíle až prapodivně sympatičtí a po pravdě jsem čekal že zápletka bude taká že druhý jmenovaný bude šílenec který tu prvou bude chtít zamordovat (nebo alespoň unést a znásilnit). Chyba lávky. Když auto sjíždí z dálnice a mine tři hroby, v podstatě už víme která bije - kolem nabořeného auta začne kumulovat množství duchů ale očekávané finále vlastně nepřinese vůbec nic - a v podstatě se v něm také vůbec nic nestane. Každopádně osud dvou hlavních aktérů mi lhostejný nebyl, a v závěru jsem nad koncem jejich setkání cítil notnou dávku lítosti. Zvláštní ... ()

Reklama

Johnee 

všechny recenze uživatele

Po počáteční půlhodince jakoby vystřižené ze zasněženého Jeepers Creepers už film jen hraje na náhlé "lekací" scény a ošklivé obličeje. Při částech s přízraky se film sám do sebe zamotává a nemá žádné rozumné rozuzlení. ale docela mile vypadají závěrečné titulky: "cast: GIRL: Emily Blunt, GUY: Ashton Holmes" ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No tak se musím na rovinu přiznat,že jsem zas po dlouhé době viděl film,díky němuž jsem měl po celou dobu pořádně stažené půlky :).Sakra,já se vážně při Závanu smrti nefalšovaně bál.Skvělá atmosfericky napínavá podívaná.Určitě to tedy nebylo způsobeno samotným příběhem,neboť ten byl vážně jednoduchý a laciný,ale na prostoru jednoho místa,dvou lidí a především hlubokého,zasněženého,nočního lesa se autorům podařilo vytvořit skutečně napínavou podívanou.To prostředí zkrátka dokázalo vytvořit tak děsivou a nervydrásající atmosféru,že i přes zmiňovaný slaboučký děj mě dokázalo udržet neustále v napětí a očekávání,co přijde dál.Myslím,že se zde dá právem použít věta o málo penězích a hodně muziky.Prostě skvělý atmosférický thriller,kterému sice pomohlo i sympatické obsazení(především Emily Blunt byla fajn),ale hlavním tahákem a nejvýraznější rolí tu je zima a temný les. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama