Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Téda! To je nuda jako hrom. V první půlce filmu se vlastně nic neděje a v druhé to bohužel platí také. Až na to, že se zjevý strašlivý zloduch se superschopností dělat z lidí rampouchy alá děda mrazík. Sem tam někde v pozadí projdou "děsivé" stíny, přimícháme časový paradox, nebo co to vlastně bylo, a tím to končí. Téměř celý děj se odehrává v autě (což samo o sobě nemusí být tragédie, vzpomeňme na Dead End) ale místo tíživé atmosféry uzavřeného prostoru, vyvolává toto prostředí jen trapné keci hlavních hrdinů... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slabšie 3*. Je to taký netypický nízkorozpočtový film. Nízkorozpočtáky majú väčšinou jednoduchý dej, čo tento film má, ale ku koncu sa hrozne zamotáva a ani samotný režisér netuší čo vlastne chcel povedať a film ukončil len tak, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Škoda toho konca mohol to byt slušný priemerný hororík. O atmosféru nebolo núdzi a počas celého filmu sme boli v napätí čo a keby sa niečo stane. Ja som o filme nevedel ani prd pred pozeraním a bol som zvedaví kto sa vykluje ako záporák, či divný šofér, alebo niečo z vonku. Z filmu mám dobrá pocit a nie som sklamaný z toho čo som pozeral i keď nijak extra nadšený nie som. Určite film na jedno pozretie. Hodnotenie cca 4,5-5/10=3*(slabšie). ()

Reklama

Johnee 

všechny recenze uživatele

Po počáteční půlhodince jakoby vystřižené ze zasněženého Jeepers Creepers už film jen hraje na náhlé "lekací" scény a ošklivé obličeje. Při částech s přízraky se film sám do sebe zamotává a nemá žádné rozumné rozuzlení. ale docela mile vypadají závěrečné titulky: "cast: GIRL: Emily Blunt, GUY: Ashton Holmes" ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

A preto sa neoplatí chodiť skratkami... To "čaro" hororov som ešte stále neobjavil, tak som myslel, že možno Emily Blunt zmení môj názor na tento žáner. Prvá polovica sa niesla v znamení thrilleru, a to ma ešte ako tak bavilo. No ako náhle sa zase začali vo filme objavovať nejaké pofidérne bytosti, duchovia a neviem čo ešte ďalšie, tak klesol aj môj záujem. Doteraz nechápem ako niekto môže tak žrať tie horory, veď to je úplne absurdný filmový žáner... A niekedy by strašidelný príbeh mohol byť aj celkom fajn, len keby tam nasilu nemuseli natlačiť kadejaké strašidlá a pod. 2* - jedna za prvú polovicu a druhú za Emily. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno