Reklama

Reklama

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

  • USA Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (více)
Trailer 2

Nespravedlivě odsouzenému Benjaminu Barkerovi, který musí ve vězení na druhé straně světa strávit celých 15 let se podaří uniknout do Londýna a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí, paní Nellie Lovettovou, změní si identitu na Sweeneyho Todda a začne provozovat svou starou živnost - holičství. Jeho salón je těsně nad pekařským krámkem, kde paní Lovettová peče své masové bochánky. Todd se zaměří především na svého úhlavního nepřítele, soudce Turpina a jeho poskoka Bamforda, kteří jej nespravedlivě odsoudili. Když se na scéně objeví konkurenční holič, okázalý Ital Pirelli, Sweeneyho identita je zásadním způsobem ohrožena a proto se rozhodne sprovodit jej jedním řezem břitvy ze světa. Zpočátku sice netuší, jak se zbavit těla, ale tento problém záhy vyřeší paní Lovettová, která vzniklou situaci bere jako východisko ze své svízelné situace. Její obchod upadá, a proto začne masové bochánky plnit lidským masem. Masové bochánky paní Lovettové se záhy stanou londýnskou senzací, její obchody rostou a ona začne snít o životě respektované dámy. Sweeney však sní jen a jen o pomstě - ke škodě své i svého okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 484)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ďábelský holič mě natolik uchvátil, že jsem se na jeho osobnost šel podívat do kina dokonce dvakrát, a to už je co říct a myslím si, že se to už nikdy opakovat nebude. Po prvé jsme do kina s přítelkyní přišli natěšení a jelikož jsme přišli později, bylo o průser zaděláno, ale do příběhu jsme se v pohodě dostali, že jsme si ho i tak bez problémů vychutnali neskutečným způsobem. Když v jednom názvu totiž září dvojka Depp - Burton, neváháme a okamžitě to kempíme do kina. Musím jednoznačně souhlasit, že na tento film zaručeně oprávněně. Ten, kdo má ty dva rád, si i Sweeney Todd rozhodně oblíbí, i když je to muzikál. Každopádně hodně zvláštní muzikál, vhodný minimálně v Americe až od 18ti let a to v tom našem kině měli bez rozpaků nasolenou patnáctku. Jestli z toho bude problém, nebo ne, je už jejich věc, jasné je rozhodně jedno. Sweeney Todd, i když začíná vcelku rozvlekle, náhle spadne do temného hávu, který si Burton užívá a díky kterému pána režiséra žádali, ať trošku ubere...neubral. A dobře udělal. Tak to je pro mě tento muzikál nejlepším, který jsem kdy mohl vidět. Příběhově sice relativně průměrným, ale zpracováním skvostně nádherným a i když se mi soundtrack na první poslech nelíbil, po shlédnutí filmu jsem si ho ne zamiloval, ale přirostl mi k srdci poněkud více no a když do kina po pár dnech jdete znova na stejný film, tak není co řešit. Sweeney Todd je a možná nadosmrti bude jediný film, na kterém jsem byl v kině dvakrát, a to se cení. Takový film si to zaslouží. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Břitvou přeříznout tepnu ať stříká krev. Ať hodně stříká! Toužil jsem vidět velmi úchylný film s hodně velkou porcí krve a Tim Burton mi to alespoň částečně splnil. Jeho odvaha a výjimečnost je udivující stejně jako chlad, který z filmu o pomstě pomocí holičské břitvy plyne. Nečekal jsem emoční orgie, ale rozhodně bylo záhodno trochu více melodičnosti do hudby a smysluplných textů, které prakticky v každé druhé písničce byly doslova "do počtu" a srážejí celkové vyznění snímku. Johnny Depp je lepší herec než zpěvák přesto jeho hlas potěší a překvapiví Helen Bonham Carter, která je dokonalou Nellie Lovettovou. Ostatní postavy nedostávají prostor a například Alan Rickam by raději měl pouze mluvit a ne zpívat. Hodně se mluvilo o úchylnosti a krvavosti snímku, ale mě trochu minula. Krve tu je tak akorát a nepoužíval bych slova jako extrémně krvavý, protože takový Sweeney není. Jen symbolický...méně než by mohl. Sweeney Todd rozhodně není geniální snímek bez slabých míst, který potěší milovníky i odpůrce muzikálů, ale "pouze a jen" slušnou zábavou se špetkou krve, v které exceluje vizuální talent Tima Burtona nad podstatou a smyslem snímku. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppku mám celkem ráda, ale v okamžiku kdy otevřel hubu a začal krákorat tak, že i kuřbuřt Slávík by ho poslal do piči místo do Las Vegas, jsem vytřeštila své jindy poklidně šikmé kukadla do evropských oválů a hloubala jestli si tvůrci dělaj prdel. Po chvilce mi došlo, že si prdel nedělaj. Vždy mě proto uklidnilo, když Johnny sám sebe už nemohl dále poslouchat, nebo mu bylo líto nevinného tvora co mu odevzdaně hačal na křesílku, a jedním hezkým pohybem břitvy nebohé oběti přeříznul krční tepnu a poslal jí šachtou jako čerstvou igredienci do masovejch taštiček. Osobně bych si nechala radši uříznout kebuli, než Johnnyho poslouchala déle než pět minut a tak mi vrtalo hlavou jak vlastně Deppka zabíjí, jestli je načne zpěvem a pak jen dorazí, nebo jestli trpím jen já a těm hovadům u něj v křesle se to líbí. Pokud ano, tak dobře že je kuchnul. Jinak film je zbytečně dlouhej, mordů je na tu stopáž tak žalostně málo jako výplně v mém výstřihu a konec mě nasral víc než fronta u kasy. Podruhé si to rozhodně nepustím, nehodlám riskovat, že mi uši zalezou do hlavy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postmoderna si uzpůsobila všechny žánry, proč ne tedy i muzikál. Po Moulin Rouge či Chicagu přichází charismatický lazebník Sweeney Todd. Tim Burton adaptoval broadwayský muzikálový kus a uchopil ho po svém - pátraje po kořenech natočil ho v duchu makabrózní legendy, zalil ho hektolitry krve a vybavil ho naprosto morbidní stylizací... Šílený slepenec, ale stojí za to vydržet...Tim Burton není zdaleka první, kdo tuto látku zfilmoval, leč jeho pojetí je revoluční - hudební zachování zažitého muzikálového standardu jde proti vizuální stylizaci v duchu gotického rocku s možnou aluzí na filmový expresionismus (bělost obličejů v kombinaci s velmi tmavým pozadím chvílemi až vyvolává asociace černobílého obrazu), které ovšem Burton zcela osobitě po svém prolnul s pokleslou estetikou krvavého románu a spletl muzikálový žánr s estetickou vizí žánrového hororu, hrané scény doplnil počítačově digitalizovanými sekvencemi a herecké výkony jsou podřízeny jako obvykle v jeho snímcích dominantní expresi... Není to vrcholný Burtonův film, je to ale jeden z nejoriginálnějších filmových muzikálů, co jsem kdy viděl...a i v intencích Burtonovy filmografie čistokrevný experiment, což je u autora jeho jména co říci... Podobné filmy: Sweeney Todd, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street In Concert, Sweeney Todd ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl naprosto totalni masakr, Burton opet nezklamal. Ostatne tema pro nej jako stvoreny, navic moji oblibenci Depp a Carter, to proste nemohlo dopadnou spatne. Sice pribeh neni tentokrat to, za co si Burton zaslouzi nejvetsi pochvalu, nicmene dej je zajimavej, misty strasidelnej, misty vtipnej, sviznej a ani na moment nenudici. Absolutne dokonala je vizualni stranka a to jak smradlavej, hnusnej, temnej Londyn, tak skoro az uchylny zabery od more, takle uchvatnou vizualni stranku sem uz dlouho nevidel. Hudba je asi nejvetsi a jedina slabina filmu, az na par vyjimek ty pisnicky kdovijak chytlavy nejsou, ale herci to zvladli odzpivat velice slusne. Co se tyce Deppa, ten je naprosto dabelskej a po uchylackym Sparrowovi je tohle fakt hodne zasadni zmena. Helena Bonham je taky perfektni, takova trosku carodejnice. Z ostatnich stoji za zminku jen extra uchylnej Sacha Baron Cohen. Jinak Burton se tentokrat fakt vyradil, s nicim se nesere, takze mrtvol hodne rychle pribejva, krev strika proudama vsemi smery a celej film ma dost temnou atmosferu, kterou obcas prozari romantika mezi Sweeneyho jedinym "pritelem" a dcerou. Skoda, ze tenhle romanek neni vicemene ukoncenej. Jinak zaverecna 15 minutovka je totalne hardcore a necekejte zadnej happy-end. Burton nezklamal, natocil vizualne bombastickej film s dokonalym obsazenim, hororovejma prvkama a uchylnym humorem, proste presne to, co na nem mam rad a proc ho mam mezi oblibencema. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (59)

  • Aby autor předlohy Stephen Sondheim schválil obsazení Heleny Bonham Carter (paní Lovett) ne jen proto, že jde o životní partnerku režiséra Tima Burtona, poslala mu herečka 12 nahrávek se svým zpěvem. Sondheim byl nadšen a okamžitě souhlasil s jejím obsazením. (POMO)
  • Johnny Depp (Sweeney Todd) v jednom z rozhovorů řekl, že scéna, ve které natírá Alanu Rickmanovi (soudce Turpin) tvář holicí pěnou, pro něj nebyla příjemná. Johnny Depp se totiž holičské pěny štítil. (TwoFace)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

27.01.2014

Johnny Depp a Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) už se na stříbrném plátně setkali jednou – ve Sweeneym Toddovi Tima Burtona. Spolupráce se jim očividně zalíbila, chtějí si ji tudíž zopakovat, a to v… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007

To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of… (více)

Reklama

Reklama