Reklama

Reklama

Pokud jsi jednou uvnitř, už se nikdy nedostaneš ven! Nejhorší noční můry se stávají skutečností... Mladá teenagerka Madison (Sarah Roemerová) se rozhodne, že nastoupí na univerzitu, kde skoncoval se životem její bratr. Se svými novými spolužáky začne pátrat po děsivém tajemství, které skrývá jejich kolej. Z té se postupně stává vězení, kde stále přetrvává duch vraždícího lékaře. Šance na přežití je téměř nulová... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

toomm 

všechny recenze uživatele

Podobnou slátaninu jsem dlouho neviděl. Ačkoliv se Ellis snaží držet klasických postupů, scénář mu veškerou snahu zabíjí. Tam kde by se jinak dala vyždímat solidní atmosféra (nahánění po temných chodbách s baterkami) se vždy objeví něco, co dává spíše nutkání se smát než bát. Ale variaci Nightmare on Elm Street bych v tom, narozdíl od ostatních uživatelů nehledal. Ačkoliv se tvůrci snaží vyobrazit psychologii postav moc se jim to nedaří. Zvláště pak u doktora. Jeho zabití (wtf?) jsem vůbec nepochopil. Za zmínku stojí pouze hudba v závěrečné lesní naháněčce a fakt, že na Sarah Roemer se moc pěkně kouká. 20% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Azyl má v sobě výrazný potenciál i divácky oblíbený námět, který je však bohužel až příliš pečlivě zabalen v moderních žánrových klišé s doplňkem osvědčených "teenagerských" postupů. Film má být horor, ale já se snad ani chvíli nebála, ani se nelekla. Atmosféra poměrně žádná, nijak výrazná. Jako by čekala za dveřmi, ale pan režisér nechtěl otevřít. Takto na Vás prokukuje jen klíčovou dírkou. Výrazným prvkem je také psychologická stránka "problému." Tvůrci sází na duševní rozbory jednotlivých postav a pátrají v minulosti po původech jejich chování. Velká část dialogů v těchto sekvencích však působí křečovitě a nepřirozeně, místy až směšně. Rozhodně to mohlo být lepší. Takto jen průměr, a to ještě s (velkou) bídou. ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Film ukazuje skupinu antipatických spratků, kteří si o zákrok vraždícího ducha vysloveně koledovali. Škoda, že je nestačil odrovnat všechny do třiceti minut, to by se na ten film snad i dalo koukat. Neohrabané pokusy o retrospektivní psychologizování postav působily trapně. Termín "bezduchá tupárna", jímž zde jeden kolega charakterizoval scénář, sedne jak prdel na hrnec. Celkově hodně chabý horor. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Mám rád Noční můry v Elms Street, proto bych je nerad srovnával s tímto filmem. Obrovské zklamání pro mě. Začátek, jak z klasické americké komedie, potom 40 minut ničeho, potom to sice dostalo spád, ale naprosto špatný. Nechutné a zbytečné scény, neoriginální a víceméně neúplný příběh, příšersný scénář, žádná lekačka, ani muzika nestála za moc a výkony herců špatné, jen ten doktor mi přišel dostatečně šílenej. Mrzí mě, že Sarah Roemer se po naprosto dokonalé Disturbii dostala do takovéto sra*ky. Vážně, takle ne. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Brutálny experiment to je maximálne pre narkoleptikov. Kto z nich to dotiahne až do konca pri plnom vedomí, je vyliečený. Na druhú stranu nedá sa povedať, že by film bol vyslovene nudný. On je "iba" nudný. Násilie je tu celkom OK, ale jedna gore scéna na 10 minút koncentrovanej nudy je zlý pomer aj pre filmového diabetika. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama